Pozorišna predstava i „Raspevani dragulji“ ovog vikenda u Kovačici

11:00

10.05.2024

Podeli vest:

pexels-pixabay

U Domu kulture 3. oktobar u Kovačici tokom majske proslave biće održano niz kulturnih dešavanja. Za ovoj vikend najavljena je pozorišna predstava i koncert pobednika Raspevanih dragulja.

U kovačičkom domu kulture tokom maja biće održano više manifestacija, povodom obeležavanja 222. godišnjice od osnivanja Kovačice. Predstojećeg vikenda ljubitelje pozorišta i slovačke narodne muzike očekuju dva događaja. Pozorišna predstava i koncert pobednika festivala „Raspevani dragulji“.

U petak 10. maja biće održana pozorišna predstava koju izvodi VHV scena u Kovačici po tekstu Žorža Fejdoa „Ne šetaj se gola“. Prema rečima direktora Doma kulture „3. oktobar“ u Kovačici, Jana Tomaša radi se o komediji koja je u Kovačici bila premijerno prikazana početkom ove godine. Predstava počinje u 20 časova.

U nedelju 12. maja sa početkom u 19 sati će u pomenutom domu kulture biti održan koncert pobednika „Raspevanih dragulja“. Kako navodi Jan Tomaš, reč je o retrospektivi zadnjih 10 godina – od 2013. do 2023. godine. Uz orkestar će učestvovati oko 25 solista, dobitnika jednog od prva tri mesta na pomenutom festivalu tokom zadnjih 10 godina.

Tokom majskih proslava, ulaz na sve manifestacije u Domu kulture „3. oktobar“ će biti besplatan, eventualno će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge, kaže direktor ove kulturne ustanove.

(Pančevac/RTV OK)

APOLO Prva zvanična Pančevačka berza ploča i diskova 26. maja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.