Stevanović: Maksimalna podrška Gimnaziji

Plan je da u narednoj školskoj godini imamo potpuno nov, operativan objekat i da se nastava odvija u novim kabinetima koji će se staviti na raspolaganje gimnazijalcima.

19:30

09.05.2024

Podeli vest:

Gradska uprava

Nova zgrada će sadržati prostorije za održavanje nastave, ali i biblioteku sa čitaonicom, kao i klub za učenike: u planu je da to bude multifunkcionalni prostor za učenje i druženje.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obišao je 9. maja radove na izgradnji novog objekta Gimnazije „Uroš Predić”. Tom prilikom je rekao:

– Uveliko su u toku radovi na izgradnji novog objekta u krugu pančevačke Gimnazije koji će imati 981 kvadratni metar i 12 novih prostorija. U razgovoru s profesorima i direktorkom Gimnazije, institucije koja ima izuzetan značaj za grad Pančevo i tradiciju dugu preko 160 godina, shvatili smo da postoji velika potreba da izgradimo novi prostor i stvorimo nove kapacitete, kako bi Gimnazija mogla da nastavi da bude ono što jeste. Danas je naša Gimnazija „Uroš Predić” jedna od najboljih obrazovnih institucija na ovim prostorima.

Nova zgrada će sadržati prostorije za održavanje nastave, ali i biblioteku sa čitaonicom, kao i klub za učenike: u planu je da to bude multifunkcionalni prostor za učenje i druženje. U prizemlju će se nalaziti amfiteatar i kabineti za fiziku i hemiju, s adekvatnim prostorijama za odlaganje opreme za izvođenje nastave i laboratorijom za izvođenje vežbi. Velika pažnja posvećena je  informacionim tehnologijama: na prvom spratu će biti tri kabineta za IT, kao i zbornica, kako bi ovaj objekat funkcionisao u potpunosti.

Biće urađena i kompletna rekonstrukcija podstanice u staroj zgradi i ugrađena nova oprema i tako će se grejati novi objekat. Planirano je i postavljanje nove toplovodne mreže u školskom dvorištu, sa koje će se snabdevati svaki objekat pojedinačno. Osobama sa invaliditetom omogućen je pristup novom objektu pomoću rampe. U centralnom delu platoa, između glavne zgrade i sportske sale, nalaziće se zelene površine.

Rok za izvođenje radova je 320 kalendarskih dana, a počeli su u septembru prošle godine i sad su već u odmakloj fazi. Vrednost ugovorenih radova je oko 163 miliona dinara sa PDV-om.

Gradonačelnik Stevanović je zaključio:

– Plan je da u narednoj školskoj godini imamo potpuno nov, operativan objekat i da se nastava odvija u novim kabinetima koji će se staviti na raspolaganje gimnazijalcima. Pančevačka Gimnazija je ustanova koju su pohađali i u kojoj su predavali mnogi naši velikani i iznedrila je neke od najvećih srpskih i svetskih umova, poput Mihajla Pupina. Zato je naša obaveza da je maksimalno podržimo, kako bi stvarala nove velikane i temelje za prosperitetnu budućnost, jer to jeste Pančevo sutra!

Da podsetimo, pre dve godine u potpunosti je rekonstruisana zgrada fiskulturne sale u Gimnaziji. Tada je Stevanović izjavio da je ta rekonstrukcija bila jedna od najkapitalnijih investicija na polju visokogradnje u našem gradu. Naglasio je važnost bezbednosti u  ovom objektu, i zaključio da mu je, zbog gimnazijalaca i profesora, „puno srce” što je to Grad uradio.

(Pančevac / Siniša Trajković)

Gimnazijalac Dušan Mladenović predstavlja Srbiju na takmičenju znanja u Indoneziji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.