KONZULARNI DAN U PANČEVU

Udruženje Slovenaca “Logarska dolina” organizovalo razgovor sa slovenačkim konzulom

17:19

28.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U prostorijama Narodnog muzeja Pančevo tradicionalno je održan “Konzularni dan” u organizaciji Udruženja Slovenaca “Logarska dolina” iz Pančeva. Prisutni su razgovarali sa slovenačkom konzulkom i dobili značajne informacije vezane za dobijanje državljanstva, radnih dozvola i mogućnostima studiranja u Sloveniji.

Pančevačko Udruženje Slovenaca „Logarska dolina” je u prostorijama Narodnog muzeja Pančevo organizovalo „Konzularni dan”, tradicionalni susret sa slovenačkim konzulom koji se organizuje svake godine.

Dvadesetak članova i simpatizera imali su priliku da porazgovaraju sa konzulom, a neke od tema bile su uslovi za dobijanje slovenačkog državljanstva, radnih dozvola, kao i mogućnost studiranja i stručnog usavršavanja na nekim od slovenačkih univerziteta.

Goranka Krošelj, zamenica ambasadora Republike Slovenije u Beogradu, istakla je važnost društva Slovenaca iz Pančeva i njihov značaj u očuvanju jezika, tradicije i kulture slovenačkog naroda.

Prisutni su imali jedinstvenu priliku da u svom gradu razgovaraju sa konzulkom i dobiju važne informacije koje se tiču njihove mogućnosti školovanja, rada i života u Sloveniji.

Udruženje Slovenaca „Logarska dolina“ je jedno od najmlađih udruženja u Srbiji kojih ima 17, ali prema rečima nadležnih institucija u Beogradu, kao i nadležnih institucija iz Ljubljane, jedno je od najaktivnijih kako po broju tako i po inovativnosti različitih programa i manifestacija. Za nešto više od deset godina postojanja organizovali su brojne manifestacije, koncerte, izložbe i bratimljenja sa školama u Sloveniji.

(RTV Pančevo)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.