Jabuka i ove godine među najboljima na ,,Susretima sela Srbije“

MZ Jabuka dobitnik je druge nagrade za aktivnosti tokom 2023. godine u kategoriji sela sa više hiljada stanovnika.

14:15

12.06.2024

Podeli vest:

Foto: Mesna zajednica Jabuka

Jabuka je i ove godine među najboljim selima u Srbiji, s obzirom na to da je nagrađena u nekoliko kategorija na završnoj svečanosti 51. manifestacije “Susreti sela Srbije”, nedavno održanoj u Gračacu kod Vrnjačke Banje.

Ovaj događaj, pod pokroviteljstvom Opštine Vrnjačka Banja i u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i Mesne zajednice Gračac, okupio je predstavnike više desetina srpskih sela u slavu kulture, tradicije i zajedništva.

Mesna zajednica Jabuka dobitnik je druge nagrade na „Susretima sela Srbije“ za aktivnosti tokom 2023. godine u kategoriji sela sa više hiljada stanovnika.

Tako je predsednik Saveta MZ Jabuka, Slobodan Ilić, dobio zlatnu medalju za izuzetno sveukupno stvaralaštvo u višenacionalnoj kulturi sela u Srbiji.

Dom kulture “Kočo Racin” dobio je priznanje za višegodišnji izuzetan doprinos u razvoju višenacionalne kulture sela u Srbiji.

Mesna zajednica Jabuka svake godine učestvuje na pomenutoj manifestaciji, a 2018. godine osvojila je treće mesto u Elemiru za doprinos u razvoju sela, 2021. godine kao domaćini osvojili su prvo mesto za veliki dooprinos u istoj kategoriji, a 2022. godine u Prislonici dobili su priznanje za izuzetan doprinos razvoju životne sredine u Jabuci.

Prošle godine je jabučka Mesna zajednica osvojila treće mesto za doprinos i razvoj u svom selu, a JKP „Vod-Kom“ je dobilo priznanje za izuzetan doprinos na uređenju i održavanju mesta.

(Pančevac/J. Filipović)

JABUKA: Prolećni ručak jabučkih udruženja u nedelju na tamiškoj Skeli

JABUKA: Dom kulture organizovao prvi kviz za decu, pobedili „Leptiri“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.