SD Pančevo 1813: Osigurali učešće u finalu Kupa SS Srbije

19:30

12.06.2024

Podeli vest:

SD Pančevo 1813

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano treće kolo Kupa SS Srbije po A programu u disciplinama sa malokalibarskim sportskim oružjem, na kojem je nastupilo devet takmičara iz Streljačke družine Pančevo 1813.

Aleksa Rakonjac je osvojio srebrnu medalju sa 578 krugova u kategoriji juniora u trostavu 3×20 metaka MK puskom, a u finalu seniora je osvojio četvrto mesto.

 Iva Rakonjac je osvojila šesto mesto u kategoriji juniorki sa 568 krugova u trostavu 3×20 metaka MK puškom, a u finalu seniorki je osvojila peto mesto.

 Ognjen Bunčić je osvojio deseto mesto u kategoriji juniora u trostavu 3×20 metaka MK puškom i osvojio jedan bod za učesće u finalu.

U disciplini MK standard pištoljem Velimir Ninković je osvojio četvrto mesto sa 491 krugom i sedam bodova, Bojan Zorić je šesti sa 454 (pet bodova) a sa 453 (četiri boda) krugova sedmi je Gabriel Dautović.

Svi pančevački takmičari su osvojili dovoljno bodova za učešće u Finalu Kupa SS Srbije koje će biti održano narednog vikenda u Novom Sadu.

U isto vreme su se u Novom Sadu takmičili i mladi kadeti Streljačke družine Pančevo 1813 u trostavu vazdušnom puškom sa 3×20 dijabola, u Finalu Kupa SSS.

Ognjen Bunčić je osvojio šesto mesto sa 568 krugova u kategoriji kadeta, dok je Andrej Jeftenić bio deveti kadet sa 546, a Ana Negovanović deseta kadetkinja sa 558 krugova.

Narednog vikenda ih očekuje i Prvenstvo Srbije u ovoj disciplini, u Novom Sadu.

Marko Ninković je takođe proteklog vikenga nastupao u sastavu reprezentacije Srbije na Svetskom Kupu u Minhenu u disciplini sa 60 dijabola vazdušnim pištoljem. Osvojio je 98. mesto sa 557 krugova, iako je bio jedan od najmlađih učesnika, ali je i stekao iskustvo koje će mu koristiti na narednim takmičenjima.

(Pančevac)

OŠ „Đura Jakšić“: Besplatno obrazovanje odraslih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.