Saobraćajna POLICIJA za 4 dana otkrila 87 prekršaja VOZAČA električnih TROTINETA!

21:30

22.06.2024

Podeli vest:

Pixabay

MUP je apelovao na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji otkrili su ukupno 87 prekršaja, saopštio je danas MUP Srbije.

Od navedenog broja vozača, 34 nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu, 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu na električnom trotinetu, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.

Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj učinjen je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd (23), zatim u Jagodini (10), u Valjevu (8), u Subotici i Šapcu po šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.

Po četiri vozača učinili su prekršaje na teritoriji Policijske uprave u Kikindi i Novom Pazaru, po tri vozača na teritoriji PU Vranje i Sremska Mitrovica, po dvoje vozača u Kragujevcu i Pirotu, a jedan vozač na teritoriji Policijske uprave u Kruševcu.

MUP podseća da u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, a vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu.

Istovremeno, MUP je apelovao na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.

(Pančevac/K1info)

Od 1. jula POSKUPLJUJE HLEB, iz VLADE poručuju da to neće bitno uticati na STANDARD

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.