DŽEPARAC OD 60.000 DINARA: Ove poslove studenti mogu da rade leti

16:00

24.06.2024

Podeli vest:

pexels-olly
pexels-olly

Mnogi učenici i studenti jedva čekaju letnju pauzu posle ispita da se odmore od silnih obaveza i ispita, ali ima i onih kojima je dobar džeparac ipak bitniji. Evo gde ovog leta možete zaraditi dobro platu. Prosečna satnica je oko 300-350 dinara, a broj sati često nije fiksan već se formira u dogovoru sa poslodavcem.

Ponuda poslova za studente je raznovrsna i svako može da pronađe posao po svojoj meri. Najveći izbor je svakako u maloprodaji, a tu si poslovi u ugostiteljskim objektima, magacinima, kafićima i slično.

fashion-fashion-

 
Rad u butiku
Maloprodaja i veleprodaja je najplodnija oblast kada je reč o poslovima za studente, ali i one koji žele dodatni džeparac pored regularnog posla. U tržnim centrima uvek nedostaje radnika te je to jedna od najboljih opcija za džeparac.

Jedan takav oglas za posao podrazumeva rad sa kupcima, na kabinama, kasi, prijem robe, slaganje i sortiranje artikala u butiku sa ženskom garderobom. Radno vreme je fleksibilno, a smene su minimum 4 sata. Mogu se prijaviti srednjoškolci od 18 godina i studenti do 26 godina. Satnica je 300 dinara. U drugom oglasu se samo za rad na kabinama jednog brenda plaća 286 dinara po satu. Na jednom oglasu precizno je navedena platu koju student može da zaradi mesečno u jednom butiku i ona iznosi od 56.000 dinara.

Negde se primaju i omladinci, odnosno članovi Omladinskih zadruga starosti do 30 godina. U tom oglasu se precizira da je u pitanju smenski rad i da se radi 40 sati sedmično, a za se zarađuje 350 dinara po satu. Od kandidata se očekuje da su fizički spremni, odgovorni i motivisani. Dodaju da im je ipak neophodno prethodno radno iskustvo u butiku ili maloprodaji, što nije slučaj kod svih poslodavaca.

Rad u marketu
Za rad u marketu studentima najčešće nije potrebno iskustvo. Tako piše i u jednoj ponudi na internetu, gde se traže studenti za popunjavanje polica i slaganje robe na rafove, a za to mogu mesečno da dobiju platu od 63.700 do 105.000 dinara. Obuka koju dobijaju je profesionalna, radi se na više pozicija, radno vreme je fleksibilno. Komunikativnost i ljubaznost u ključni uslovi za rad.

Rad u štampariji
Rad u štampariji je odličan za one koji žele da rade nedelju ili dve jer ovaj poslodavac naglašava da je u pitanju privremeni posao. Opis posla: pomoćni poslovi na formiranju paketa. Tu se podrazumeva još lepljenje, savijanje, sparivanje, sortiranje, prebrojavanje i pakovanje. Radi se u dve smene od po šest sati. Satnica je 350 dinara.

Rad u magacinu
Dnevnicu od 2.000 dinara studenti i srednjoškolci mogu da zarade pakujući obu u jednom dorćolskom magacinu. Dopuna rafova na Kalenić pijaci, recimo, može doneti zaradu od 3.000 dnevno. Poslodavac navodi da je isplata jednom u 15 dana, da se radi u smenama, a primaju samo omladince od 18 do 30 godina starosti. Isključivo studente i nezaposlena lica. Deklarisanje robe se plaća 400 dinara po satu. Ovaj poslodavac precizira da se radi u dve smene, a prevoz po posla je organizovan.

Recepcioner u teretani
Na ovoj poziciji se može zaraditi ozbiljan džeparac koji ide i do 60.000 mesečno, a neretko se desi da zaposleni dobije angažovanje na duže. Konkretno u oglasu navodi da se radi 4 ili 6 dana u sedmici, u zavisnosti od radnih sati. Poželjno je znanje engleskog jezika i komunikativnost. U opis posla spada prijem i odjava vežbača, naplata članarine, prodaja proizvoda (vode i proteina) i održavanje higijene prostora.

Telefonsko anketiranje
Ankete su jedan od najpopularnijih poslova među studentima, posle trgovine. U jednoj kompaniji na Karaburmi ovaj posao se plaća 2.340 dinara po danu, a radi se smena od osam sati. Obuka je obezbeđena, a potrebne su dobre govorne veštine.

 

ice-creamice-cream

Prodavac sladoleda
Sladoled je poslastica koja uživa popularnost tokom cele godine, ali tokom leta doživljava svojih pet minuta. To je odlična prilika za studentsku zaradu jer ih mnogi uvrštavaju u svoju ponudu baš zbog visokih temperatura. Kao prodavac sladoleda može da se zaradi 350-400 dinara po satu. Toliko plaća jedan ugostiteljski lanac koji ima objekte širom Beograda.

Angažovanje je 4 do 6 dana u toku nedelje uz obavezan rad vikendom, pretežno međusmena i druga smena 5-8h dnevno, pojašnjeno je. Iz gorepomenutih razloga moguće je dobiti posao na neodređeno i tada je satnica 397, a zarada za part time angažovanje 369,31 dinara, precizira poslodavac u oglasu.

Prodaja suvenira
Prodaja suvenira na Kalemegdanu je posao kojeg bi se malo ko setio, a zarada je i do 3.000 dnevno.

Prodaja ulaznica
Prodaja ulaznica na koncertima ili u bioskopima je takođe prilika za dobru zaradu. Satnica je oko 300 dinara.

Posao utovara i istovara dokumentacije
U pitanju je fizički posao prenosa dokumentacije, a ukupno angažovanje je 7 dana. Posao je u Barajevu, pa je organizovan prevoz. Radi se prva smena od 8 do 16h, a zarađuje 530 dinara po satu plus bonusi.

(Pančevac/Una)

BONUS VIDEO

RAJ ZA HEDONISTE: Vinofest u Vršcu 5. i 6. jula

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.