IVANOVO: Otvorena šesta Likovna kolonija

09:33

30.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U Ivanovu je otvorena šesta po redu Likovna kolonija 2024, na kojoj je predstavljena i izložba slika nastalih na ovoj manifestaciji. Ovaj događaj je svečano otvorio Darko Ješić, novi gradski većnik za kulturu i omladinu.

U prisustvu brojnih gostiju iz sveta umetnosti, šesta „Likovna kolonija 2024“ svečano je otvorena u Domu kulture „Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu. Čast da otvori manifestaciju pripala je Darku Ješiću, novom gradskom većniku za kulturu, koji je tom prilikom naglasio da će Grad Pančevo nastaviti da pruža podršku ovoj značajnoj kulturnoj manifestaciji, kako bi likovna umetnost nastavila da se razvija.

Šesta Likovna kolonija u Ivanovu traje tri dana i okuplja 13 učesnika iz cele Srbije. Oni će inspiraciju za svoja dela pronaći u prirodnim lepotama ovog sela i međusobnom druženju.

Vasilije Dolovački, poznati slikar iz Bavaništa, već treću godinu zaredom učestvuje na Likovnoj koloniji. Posebno ga raduje što ovogodišnja manifestacija traje jedan dan duže jer mu to pruža više vremena za umetničko izražavanje.

Osim likovnih umetnika, na ovogodišnjoj koloniji učestvuju i drugi umetnici. Anka Škembarević iz Pančeva, koja se bavi izradom pustovanja vune, po pozivu Doma kulture u Ivanovu, napravila je poseban predmet.

Tradicionalna likovna kolonija “Ivanovo 2024” održava se od 2019. godine, a organizuju je Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ iz Ivanova i Art klub Dukat iz Pančeva. Ovaj značajan slikarski događaj okuplja renomirane umetnike iz cele Srbije čija dela obogaćuju galeriju Ivanovačkog Doma kulture.

(Pančevac/RTV Pančevo)

IVANOVO: Mladi vole harmoniku i imaju samo jednu želju! Evo i koju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.