BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE PRVAKE Podeljeno 74 kompleta u lokalnoj samoupravi Opštine Opovo

13:47

29.08.2024

Podeli vest:

G.J.

Lokalna samouprava Opštine Opovo od prošle godine obezbeđuje besplatne udžbenike za đake prvake. Pred ovu školsku godinu kupljeno je i podeljeno 74 kompleta, a učenici u Barandi dobili su i nove učionice.

Osnovna škola „Olga Petrov“ u Barandi je izdvojeno odeljenje škole u Sakulama sa 260 đaka. Raduje činjenica da u ovom malom selu se ne smanjuje mnogo broj polaznika i što se vodi računa i o uslovima u kojima će boraviti za vreme časova.

Ove godine u Barandi 13-oro dece kreće u prvi razred, a nekoliko dana pred početak nastave dobili su besplatne udžbenike, koje je obezbedila lokalna samouprava. Roditeljima je to znatna pomoć, jer kao i pred svaki početak školske godine imaju velike troškove, pogotovo oni koji imaju više školske dece.

Jedan od roditelja je istakao da im za kupovinu knjiga i svesaka treba i do 12.000 dinara i da će na ovaj način uštedeti , dok je drugin istakao da je ovo lepa praksa sa kojom se mora nastaviti, jer kad se sve sabere jedna višečlana porodica na ovaj način može uštedeti i minimalnu platu, a to svima mnogo znači.

Opština Opovo je za ovu školsku godinu za đake prvake nabavila 74 kompleta udžbenika, dok će predškolci na poklon dobiti rančeve. Ankica Simin Damjanov, predsednica Opštine Opovo kaže da su u toku leta u školi u Barandi završeni radovi na rekonstrukciji zgrade, tako da će đaci boraviti u novim učionicama:

– Ovo je kapitalni projekat, njegova vrednost je 31,5 milion dinara. Bili smo prepoznati od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Želim da im se zahvalim, jer mi kao mala opština bez njihove pomoći ovakve projekte ne bismo mogli da realizujemo- istakla je Ankica Simin Damjanov, predsednica Opštine Opovo.

Škola je dobila trpezariju, gde učenici mogu da užinaju, što do sada nisu imali. Renovirana je zbornica, a tavanski prostor, koji je bio neiskorišćen, pretvoren je u tri nove učionice, među kojima je i deo za računare.

(Pančevac/G.J.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.