PREDSTAVILI BOGATO KULTURNO NASLEĐE: U Vladimirovcu održana 13. manifestacija Dunja i jesenji plodovi

22:00

20.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

U Vladimirovcu je održana 13. po redu manifestacija „Dunja i jesenji plodovi“ , koju je organizovalo Udruženje žena „Vredne ruke Banata“. Događaj je okupio veliki broj učesnika iz Vojvodine i Rumunije, koji su predstavili svoje bogato tradicionalno i kulturno nasleđe.

Manifestacija „Dunja i jesenji plodovi“ po 13. put je oživela Vladimirovac zahvaljujući Udruženju žena „Vredne ruke Banata“. Ovaj događaj okupio je 13 udruženja iz Vojvodine i Rumunije, koje su kroz predstavljanje proizvoda ručne radinosti predstavile bogato kulturno i tradicionalno nasleđe svojih mesta, stvarajući atmosferu zajedništva.

Ovaj događaj okupio je brojne ugledne zvanice, uključujući predsednika Izvršnog odbora Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, Daniela Magdua. On je tom prilikom naglasio značaj manifestacije u očuvanju tradicije, jačanju multikulturalnosti i osnaživanju ženau ruralnim sredinama.

Udruženja su s ponosom prikazala svoje specijalitete i radove, i takmičila se u izboru za najbolji jesenji kolač i najlepši jesenji štand, naglašavajući važnost međusobnog druženja i razmene iskustava sa ženama iz drugih krajeva.

Manifestacija „Dunja i jesenji plodovi“ realizovana je uz podršku Opštine Alibunar, Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, Generalnog konzulata Rumunije u Vršcu i privrednika iz Vladimirovca.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Vladimirovac: Održana 7. hajka na lisicu i šakala

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.