KAMERE NA NEKOLIKO LOKACIJA: Plandište nastavlja borbu protiv divljih deponija

16:00

28.10.2024

Podeli vest:

Foto: Opština Plandište

Opština Plandište, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, nastavila je sa realizacijom projekta prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanja otpada i sprečavanja nastanka divljih deponija.

Projekat prevencije i sprečavanje nelegalnog odlaganja otpada u ovoj fazi realizacije podrazumeva postavljanje kamera visoke rezolucije sa ciljem kontinuiranog praćenja lokacija koje su označene kao visoko rizične za nelegalno odlaganje otpada.

Nadležne ekipe su na terenu i kamere su postavljene u naseljenim mestima Kupinik i Veliki Gaj. Ove kamere su direktno povezane sa sedištem komunalne inspekcije koja će imati mogućnost praćenja lokacija svakodnovno tokom 24 časa.

– Nelegalno odlaganje otpada i stvaranje divljih deponija predstavlja ruglo za okolinu, ali i veliku šetetu za životnu sredinu. U cilju očuvanja i zaštite životne sredine i sprečavanja nastanka divljih deponija, u narednom periodu na teritoriji opštine Plandište biće postavljeno još nekoliko kamera na više lokacija. Kontinuirano praćenje lokacija na kojima se stvaraju divlje deponije polako, ali sigurno privodi se kraju. Ovo je jedan vrlo značajan projekat koji realizujemo u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i ima za cilj da preventivno delujemo na naše sugrađane. Svi oni koji se ne budu pridržavali zakonskih odredbi i nastave sa bacanjem otpada na javnim površinama biće procesuirani i strogo kažnjavani. Zajedničkim snagama moramo voditi računa zaštiti životne sredine, istakao je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Cilj je da se na ovaj način građani podstaknu da otpad odlažu na propisanim lokacijama i adekvatno uređenim deponijama, ali i da aktivno deluju na nesavesne pojedince koji će za svoje postupke odgovarati i biti procesuirani u skladu sa zakonom.

(Pančevac/Pančevo info)

DODELJENE KUĆE ZA MLADE NA SELU U opštini Plandište još tri porodice dobile svoje kvadrate

NIJE SRAMOTA BITI NAJBOLJI Mladi Mihajlo iz Plandišta ostvario sjajne rezultate na republičkim takmičenjima

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.