MI PITAMO ZA VAS: Besplatan parking za trudnice

18:07

05.08.2024

Podeli vest:

Foto: senivpetro - Freepik.com
Prijava za besplatni parking u zgradi Gradske uprave

Istina je da Pančevo, pored drugih pogodnosti, budućim majkama daje i pravo na besplatan parking. Ali da biste ostvarili to pravo, nije dovoljno da ste „vidljivo” trudni, nego morate od Grada dobiti rešenje.

Zahtev treba da podnesete u Gradskom uslužnom centru, a pisani obrazac možete dobiti pri podnošenju zahteva ili ga možete preuzeti na sajtu Gradske uprave grada Pančeva. Potrebno je da priložite i fotokopiju trudničkog kartona ili nalaz lekara specijaliste s terminom porođaja, fotokopije ličnih karata budućih roditelja, saobraćajne dozvole vozila koje je u vlasništvu trudnice ili člana zajedničkog domaćinstva i vozačke dozvole. Za ovaj zahtev se ne plaća gradska taksa. Dozvola važi devet meseci za jedno vozilo, i to za označene gradske parkinge.

Rešenje o odobravanju besplatnog parkiranja preuzima se u kancelariji 307 u Gradskoj upravi, od 7.30 do 15.30, a pritom se dobija i kartica koja označava da imate pravo na besplatno parkiranje. Pošto možda nije teško falsifikovati ovakvu karticu, registarski broj vozila i podaci o trudnici biće zabeleženi i u sistemu JKP „Higijene”, kako bi kontrolori bili upoznati s tim podacima.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Odeljenju za saobraćaj putem telefona 013/308-713.

(Pančevac)

MI PITAMO ZA VAS: Kako do besplatne pravne pomoći?

MI PITAMO ZA VAS: Kako promeniti ime kod pančevačke Matične službe

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.