POSLEDNJE PRIPREME ZA PRIKAZ SPOSOBNOSTI VOJSKE SRBIJE: Velika smotra u Batajnici zakazana za subotu 22. aprila FOTO

10:46

20.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/Ministarstvo odbrane

Na vojnom aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku su poslednje pripreme za veliki prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“, koji je zakazan za subotu 22. april.

Printscreen/Ministarstvo odbrane

Sva sredstva ratne tehnike koja će biti izložena već su postavljena na aerodromskim stazama, a u toku je poslednje doterivanje letačkog dela programa.

Najveća smotra naoružanja i vojne opreme na jednom mestu poslednjih decenija, biće centralni događaj obeležavanja Dana Vojske Srbije. Biće izloženo više od 2.300 borbenih vozila, tenkova, artiljerijskih oruđa i raketnog naoružanja, letelica i dronova, kao i terenaca i transportera. U defileu jedinica i pratećem programu učestvovaće oko 5.000 oficira, podoficira i vojnika.

Na batajničkom aerodromu juče su doterivani poslednji detalji naleta aviona i helikoptera, kao i defilei jedinica. Prema scenariju manifestacije, paradnim korakom prodefilovaće pripadnici specijalnih jedinica – 63. padobranske i 72. brigade za specijalne operacije, kao i Odreda specijalne namene „Kobre“. Oni će tokom defilea biti naoružani najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom kojom raspolažu naše oružane snage.

Printscreen/Ministarstvo odbrane

– Građani će moći da vide atraktivan program, u kome će biti prikazane sposobnosti avijacije, posebno sadejstva za specijalcima na zemlji. Takođe, u planu su naleti helikoptera Mi-35, a svoje mogućnosti prikazaće i „migovi 29“, kao i svi ostali vazduhoplovi – kaže brigadni general Gordan Pavlović, načelnik Štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva VS, i dodaje da će na jednom mestu biti najveći broj vojnih letelica još od vremena JNA.

Biće tu stotinu tenkova T-72 i M-84, oklopni transporter „lazar“, borbeno vozilo „miloš“ i BRDM-2, 18 samohodnih haubica „nora“ B-52 i „gvozdik“, „hamer“ i „berket“, – kineski raketni sistem PVO FK-3, sistem „Pancir“ ruske proizvodnje…

Printscreen/Ministarstvo odbrane

Kapije otvorene od devet časova

Ulaz na prikaz „Granit 2023“ za građane biće slobodan već od 9 časova ujutru. Letački program će imati svoj prepodnevni i popodnevni deo, a centralni deo prikaza zakazan je za 11 časova i trajaće oko sat vremena.

(Pančevac/Novosti)

DRAMA U VETERNIKU GOTOVA POSLE VIŠE OD 14 SATI! Predao se muškarac koji je pretio da će se razneti bombom!

SRĐAN ŽIKA TODOROVIĆ ISKRENO: Sačuvali su me od heroina! Da nije bilo članova EKV-a danas ne bih bio živ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.