APRILSKI SNEG PREKRIO ZLATAR I MURTENICU! Veje kao da je decembar, meštani veruju da je to dobar znak FOTO

09:49

26.04.2023

Podeli vest:

RINA.rs

Nesvakidašnje aprilsko jutro osvanulo je pod snegom u novovaroškoj opštini. Kiša koja se tokom noći pretvorila u sneg obelela je vrhove planina Zlatara i Murtenice. Sneg je prekrio livade i pašnjake koje su vredni meštani Nove Varoši već ulekiko prepremili za prolećnu setvu.

RINA.rs

– Zlatarce, ali iostale meštane koji žive na višim nadmorskim visinama nije iznenadio sneg. Ništa ovo nije neobično za nas, stari meštani pamte da sneg kod nas nije padao samo u julu mesecu. Dok je 1989. godine u junu mesecu napadao i preko 20 centimetara. Mi očekujemo da će ovo zbog visokih temperatura i žedne zemlje kojoj vode nikada nije dosta, to upiti i snežni pokrivač nestati – kazao je Rade Vasiljević, prvi čovek novovaroške opštine.

Ono što je dobra vest sa ove planina jeste, da sneg koji je obeleo vrhove, jedino nije padao u mestu Božetići u kome se izvode radovi na izgradnji najvećeg rezervoara, i koji će služiti za napajanje velikog broja poljoprivrednih domaćinstava ove opštine.

– Mislimo da je to dobar znak. Gradimo nešto od čega će zaista živeti novovarošani. Plan je da do kraja avgusta završimo ovaj rezerovar koji će preporoditi ceo ovaj kraj i poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju. Bazen kapaciteta 250 kubika, neumorno se gradi, i neimari firme Hidrotan, iako vremenski uslovi ne idu na ruku, neodustaju od gradnje, jer se ovaj rezerovao koji je žila kucavica mora završiti kod avgusta meseca – dodao je Vasiljević.

(Pančevac/RINA)

U PETAK SE OTVARA VELIKA IZLOŽBA U HOTELU TAMIŠ: Dođite da pogledate ručno izrađene Wilehrove goblene! FOTO

VUČIĆ DANAS NA SVEČANOM OTVARANJU TVRĐAVE FETISLAM: Podignuta je 1524. godine, a njena rekonstrukcija je počela pre tri godine!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.