PRIREĐEN PROGRAM U ZNAK SEĆANJA NA SVECA Održan kulturno-umetnički sadržaj ispred manastira Vojlovica u čast Svetog Nikolaja Žičkog! VIDEO

12:22

03.05.2023

Podeli vest:

Jordan Filipović

Na dan slave Svetog Nikolaja Žičkog u Manastiru Vojlovica priređena služba, kojoj je prisustvovao i banatski episkop Nikanor.

Istim povodom prethodnog popodneva, u utorak, održan je kulturno-umetnički sadržaj ispred pomenutog pravoslavnog zdanja.

Pre toga upriličena je večernja liturgija, koju je služio iguman Teodor Vuković, zajedno sa drugim sveštenicima. On je potom vodio i pomenuti program ispred hrama, kada je
bilo reči o liku i delu vladike Nikoloja Velimirovića, koji je zajedno sa drugim episkopima proveo gotovo dve godine u Manastira Vojlovica.

Crkveni velikodostojnici bili su tamo u pritvoru od kraja 1942. godine, otkada su ih nemački okupatori prisilno dovodili i držali zatvorenim maltene do kraja rata na ovim prostorima, u jesen 1944. godine.

Iguman Teodor je, zajedno sa svojim saradnicima, govorio o brojnim vrlinama vladike Nikolaja, a u pauzama priče nastupali su prvi i veteranski ansambl Kulturno-umetničkog društva „Neolit”, a nastupio je mladi talentovani frulaš Aleksa Miletić.

 

(Pančevac/Jordan Filipović)

JABUKOV CVET U BANATSKOM BRESTOVCU RAJ ZA KAMPERE Ovde svi živimo kao velika porodica, vikendom i leti ovde boravi oko 200 ljudi!

HODOČAŠĆE DO OSTROGA SE NASTAVLJA Miščević i Perović se oglasili na putu za Uvac! Vukašinović zbog ozbiljne povrede danas neće hodati! FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.