BORBA ČAČANA SA POPLAVAMA TRAJALA CELU NOĆ: Meštani punili džakove peskom kako im ne bi poplavile kuće! FOTO

13:12

02.06.2023

Podeli vest:

RINA.rs

Iako svaki put pomisle da više ništa ne može da ih iznenadi kad su vremenske nepogode u pitanju, priroda ih i te kako razuveri. Meštani sela u okolini Čačka nakon snažnog nevremena koje je sinoć pogodilo njihov kraj, ovog jutra sabiraju štete i pokušavaju da izvuku vodu iz svojih dvorišta i sa imanja.

RINA.rs

– Sve se desilo na brzinu, duže od sat vremena padala je toliko jaka kiša bez prekida, onda je krenula voda samo da nadolazi. Došla uz kuću nekih pola metra visine, prešla je temelj. Odmah smo reagovali, prijatelji su mi pomogli i stavili smo džakove od peska kako bi se sprečila još veća katastrofa ako bi voda ušla u kuću, kaže meštanin Trbušana Ljubomir Vidović.

RINA.rs

Najteža situacija je u Trbušanima, Vranićima, Milićevcima, Ljubiću, Lugovima i Loznici. Na lice mesta odmah su upućene sve raspoložive ekipe kako bi se u najkraćem roku sanirale posledice jakog nevremena.

RINA.rs

– Naša javna komunalna preduzeća i sektor civilne zaštite tokom čitave noći bili su na terenu kako bi pomogli ugroženim domaćinstvima. U nekoliko kuća je voda ušla, imamo dosta poplavljenih dvorišta, tako da se borba nastavila i danas. Na nekoliko mesta Civilina zaštita je sa pumpama izvačila vodu. Takodje, pre samo nekoliko dana imali smo izlivanje velike količine vode u MZ Loznica zbog neadekvatno održavanja propusta, i to je problem na teritoriji čitavog grada – kazao je Miloš Stevanić, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

RINA.rs

(Pančevac/RINA)

NOVA RASA U SRBIJI Ovo je banatski magarac! Zoltan Budai: Jako su mirni i inteligentni i jedu sve VIDEO

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Litar evrodizela do sledećeg petka maksimalno 182 dinara!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.