ŽETVA MEDALJA NA KUPU SRBIJE U VESLANJU: Veslači pančevačkog „Tamiša“ osvojili 5 zlatnih, 6 srebrnih i 2 bronzane medalje

08:39

05.06.2023

Podeli vest:

Veslački klub "Tamiš"

Dve regate veslačkog Kupa Srbije, zbog izuzetno loših vremenskih uslova, grmljavine i pljuskova, morale su biti prekidane. Završile su se u par nastavaka 27. maja, 3 i 4. juna na regatnoj stazi Savskog jezera u Beogradu.

I pored loših vremenskih uslova, prekida i nastavaka, osim klasičnog pljuska, pljuštale su i medalje za veslače pančevačkog „Tamiša“. Ukupno pet zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane medalje doneli su veslači Tamiša u svoj klub.

Veslački klub „Tamiš“

Zlatom su se okitili u obe trke Miloš Lavirac i Marko Jančikin u dubl skulu za juniore, kombinacija koja ove godine osvaja samo prva mesta. Nikolina Gerstner u skifu za kadetkinje pokazuje da će biti izvrsna veslačica i nagoveštava ulazak u reprezentaciju Srbije. Juniorski četverac skul u sastavu Lazar Kovačević, Petar Perić, Aleksa Šebek i Milan Uverić u obe trke bili su bolji od svojih protivnika i opravdano se okitili zlatom.

Miloš Boškov laki veslač Tamiša u borbi sa teškim veslačima pokazuje svoj kvalitet i u dubl skulu sa Ratkom Bundalom iz Danubiusa osvaja dva puta srebro. Ispred njih su bili samo teški veslači reprezentacije Srbije, učesnici Svetskog kupa. Miloš je još jednom izašao na megdan teškašima u skifu i uspeo da se dokopa trećeg mesta i bronze.

Veslački klub „Tamiš“

Sa osvojena dva srebra seniorski četverac bez kormilara u sastavu Bojan Simić, Miloš Badrljica, Aleksandar Jovanović i Ignjat Radovanović pokazali su da se ozbiljno pripremaju za Državno prvenstvo.

Pioniri Bogdan Manić i Kosta Vujko u dubl skulu motivisani svojim starijim klupskim drugovima osvajaju još jedno srebro.

Iako je žetvu medalja sa bronzom nastavio Petar Perić u skifu za juniore,  može se reći da je imao i najjaču konkurenciju od 20 skifova na startu trke. Seniorski dubl skul Bojan Simić i Miloš Badrljica bronzom su zatvorili ovo neobično dugo i naporno takmičenje.

Veslački klub „Tamiš“

„Ovo je bila odlična uvertira i generalna proba za naše najbolje momke u izuzetno teškim uslovima jer već 7. juna putujemo na Bled u Sloveniji, da u međunarodnoj konkurenciji odmerimo svoje mogućnosti“, bio je komentar glavnog trenera Ognjena Matijevića posle završenih trka.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.