RASPISAN TENDER U planu gradnja AUTO-KAMPA u Kovinu

11:01

22.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

KOVIN – U okviru sportsko-rekreativnog kompleksa „Šljunkara“ u Kovinu, planirana je gradnja auto-kampa i pratećih objekata, odgovarajuće infrastrukture, kao i parterno uređenje. Projekat će biti realizovan u dve faze, a Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je tender za izvođače za prvi deo posla.

Procenjena vrednost javne nabavke je više od 80 miliona dinara, bez PDV-a, tačnije 80.013.345, dok se ponude dostavljaju do 3. jula, nakon čega će nadležni doneti odluku o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka. Ugovor će biti zaključen na period od godinu dana, što je verovatno i rok za završetak predviđenih radova. Imajući u vidu sve rokove, kao i period za uvođenje odabranih izvođača u posao radovi će najverovatnije početi na jesen.

Kako se iz tehničke specifikacije, objavljene na Portalu javnih nabavki, može primetiti, u Sportsko-rekreativnom kompleksu „Šljunkara“ je u prvoj fazi radova predviđena izgradnja objekta sanitarnog bloka, vodovodnih, kanalizacionih i elektroinstalacija, kao i auto kampa (bez prostora za šatore). Osim toga, planirano je i izmuljavanje jezera, uklanjanje zemljanog brda sa stablima ali i nabavka i montaža tobogana i zip-lajna.

“Radovi druge faze, koji nisu predmet ove javne nabavke, obuhvataju asfaltiranje auto-kampa, kao i postavljanje behaton ploča, izgradnju tribine, uređenje obala (istočne kamenim nabačajem i zapadne pošljunčavanjem), postavljanje mobilijara (baldahina, kabina za presvlačenje, ponte, korpi), uređenje platoa za roštilje i verige, izgradnju šahte za vodomer i hidrocil, kao i povezivanje vodovodne mreže iz revizione šahte preko mosta do tih šahti, postavljanje javne rasvete – ulične (11 komada) i za kamp (10 komada)“, napominju nadležni u tenderskoj dokumentaciji.

Kada je reč o auto-kampu, taj prostor podeljen je na dva dela – za kamp prikolice i šatore, a biće izgrađen i sanitarni blok, s ve-ce kabinama, tuševima i kabinama za presvlačenje, kao i kuhinja i prostor za opremu

Izmuljavanje jezera pre početka građevinskih radova

Pre početka svih građevinskih radova planirano je izmuljavanje jezera, a predviđeno je i škarpiranje (poravnavanje) kosina i uređenje obale jezera, kao i nanošenje sloja šljunka u priobalnom delu i obali. Uređenje istočne obale jezera predviđa izradu zemljanih kaskada sa i popločavanje kamenim pločama. Na zapadnoj strani jezera planirano je postavljanje drvenih baldahina i senika.

U delu za prikolice i vozila, ukupne površine oko 800 kvadrata, predviđena je uređena površina za 12 kampera, sa slobodnim površinama za boravak posetilaca kampa. Prostor je podeljen na dva dela, sa po šest mesta, s pristupnom saobraćajnicom širine tri i po metra. Svaka jedinica koja podrazumeva parking mesto i pripadajući slobodni prostor, površine po 52 kvadratna metra, biće ograđena sa tri strane, s tim da će parking biti popločan behatonom, koji će biti i na delu slobodnog prostora, a ostatak će činiti travnata površina.

U drugom delu kampa, koji će biti uređen u narednoj fazi, ukupne površine 567 kvadratnih metara, biće deset mesta za šatore različitih dimenzija, s odgovarajućim slobodnim prostorom. Predviđeno je da, zbog efikasnijeg odvodnjavanja, prostori za montiranje šatora budu blago izdignuti u odnosu na ostatak površine.

„Osim projektovanog zagrevanja vode na elektro kotao, sasvim je realna mogućnost iskorišćenja i solarne energije za zagrevanje. O tome mi trebalo razmisliti u naredenoj fazi. Imajući u vidu moguće visinske promene nivoa vode u jezeru tokom letnjih meseci, veoma je važno da se ispred tobogana predvidi mali bazen koji bi imao funkciju kontrole nivoa vode, što je preduslov za bezbedno korišćenje“, navedeno je u tehničkoj specifikaciji, uz napomenu da bazen nije predmet projekta, po usvojenom projektnom zadatku.

S istočne strane malog jezera projektovane su montažne betonske tribine za oko 150 gledalaca, a severno od tih tribina, na platou od behaton ploča, nalaziće se tobogani za decu i odrasle. Osim toga, biće uređen i plato za roštiljanje, odnosno na behatonom popločanom prostoru predviđena su tri, od opeke, zidana roštilja, verige i dva senika.

Kako se iz tenderske dokumentacije može primetiti, od ukupne površine gradskog kupališta „Šljunkara“, 5.357,24 kvadratnih metara, najviše prostora, 2.457 kvadrata, činiće zelene površine, dok je za auto kamp namenjen 881 kvadratni metar, a za pešačke staze 815.

(Pančevac/Dnevnik/J. Vukašinović)

PRVA STANICA TITEL Krenula tradicionalna regata „Vode Vojvodine“

NARANDŽASTI METEO-ALARM U VOJVODINI Temperatura do 35 stepeni! Evo kako da se zaštitite od UV zračenja i kada da uključite KLIMA UREĐAJ!

DOBAR TREND U OMOLJICI Veslač Marko Jančikin dobio stipendiju kao najtalentovaniji sportista u Vojvodini

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.