IMALI SU MOST, A ONDA GA JE BUJICA POTPUNO ODNELA: Porodica Raković dobila novi prelaz brzom intervencijom

07:34

02.07.2023

Podeli vest:

Rina

Obilne kišne padavine prethodnih dana nanele su veliku štetu na području pribojskih mesnih zajednica Sjeverin i Strmac. Odneto je ili oštećeno nekoliko mostova, klizištima i odronom je bio prekinut i opštinski put kroz planinu Javorje, a oštećeni su i mnogi lokalni putni pravci.

Zahvaljujući pravovremenom angažovanju lokalne samouprave, posledice prošlonedeljnog nevremena se ubrzano otklanjaju, jer je sezona berbe maline i ovde počela, pa je bilo neophodno ospobiti putnu infrastrukturu.

„Opština je brzo reagovala i izvođači su odmah krenuli sa radovima na raščišćavanju i ospobljavanju puteva, mostova, uklanjanju odrona i klizišta. Popravljen je put za Batkoviće od Sjeverina kroz Živinice, kao i put od Zabrđa do sela Ćetanje, privremeno je sanirano klizište na opštinskom putu kroz Javorje, gde je odron odneo 50 metara asfaltnog puta, a preostaje još popravka lokalnih puteva u selima MZ Strmac“, rekao je Vujadin Radović, predsednik MZ Sjeverin.

Pod udarom bujice planinske reke Sućeske, pored potkopavanja obala i izlivanja, stradalo je i nekoliko mostova na glavnom putu od Sjeverina prema Strmcu. Tako je most za porodicu Raković, potpuno odnet, ali brzom intrevencijom nadležnih, već je izgrađen novi

Tamo gde nije uspela da potpuno odnese, Sućeska je potkopala obale i stope mostova, kao što je slučaj sa mostom koji koriste porodice Janjušević, svega pola kilometra od centra Sjeverina.

Za otklanjanje posledica na ovom području angažovane su firme izvođači – “Spajić” i “Pantović”, a sredstva je obezbedila opština Priboj.

(Pančevac/Rina)

DRAMA U HRVATSKOJ: Muškarac pucao iz „kalašnjikova“, zapalio tri kuće, pa pobegao JEDNA OSOBA UBIJENA, VIŠE POVREĐENO

TIKTOKER JULIJAN: Srpsko zdravstvo je bolje od kanadskog! Kanadski lekari prepisuju POGREŠAN LEK

PANČEVAČKO KULTURNO LETO OD 3. JULA U SRCU GRADA: Zvezda manifestacije afrički muzičar Femi Kuti, za najmlađe organizovane mnogobrojne radionice

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.