PANČEVAC VLADIMIR MIRKOV NAJBOLJI NA PRVENSTVU SRBIJE ZA STARIJE JUNIORE Atletičar Panonije u Novom Pazaru se okitio zlatom! FOTO

10:38

03.07.2023

Podeli vest:

AK Panonija

U subotu na atletskom stadionu u Novom Pazaru održalo se Prvenstvo Srbije
za starije juniore. I na ovom takmičenju boje Panonije i grada Pančeva branio je Vladimir Mirkov.

Vladimir je već nekoliko godina osvajač medalja na Prvenstvima Srbije u disciplini sportskog hodanja, više poznatijeg pod nazivom „brzo hodanje“. On je i do sada bio veoma uspešan kako u dvorani na kraćim distancama, tako i na tartan stazi i na putu na dužim trasama.

Ovog vikenda Vladimir (još uvek stariji pionir) se takmičio sa starijim konkurentima na stazi dužine 5000 m. Ova disciplina iziskuje kondicionu spremnost ali spada i u tehničke discipline jer sudije duž staze kontrolišu i kažnjavaju tehnički neispravan hod ili prelazak hodanja u trčanje pa je zato ovo veoma zahtevna disciplina.

Vladimir se već na početku trke izdvojio napred i zauzeo vodeću poziciju da bi nakon 4 kruga stekao prednost nad drugoplasiranim od oko 200m. Ovaj tempo je držao do samog kraja i rezultatom 31:12,37 postao šampion Srbije za starije juniore.

AK Panonija

Medalja na Prvenstvu Srbije za starije juniore ima posebnu težinu i značaj a zasluge za to pripadaju njegovom treneru Saši Stojiloviću uz mentorstvo Zorana Kocića.

AK Panonija poziva svu decu da se prijavom na maratoncipancevo@gmail.com prijave na Dečji maraton koji će se po prvi put održati u Pančevu u Narodnoj bašti 29. jula u sklopu XI Pančevačkog maratona u kome će svi prijavljeni dobiti učesničku medalju, Aqua Viva Junior, pecivo, okrepu a troje najboljih pehare i poklon pakete sponzora.

Kotizacija se plaća na licu mesta 500 din. Prijave za Pančevački maraton su u toku i vrše se preko sajta Trka.rs

 

(Pančevac)

SPORTSKI DIREKTOR AK PANONIJA Dragojević: Slažemo se sa idejom da se 3 sadašnja kluba ujedine u jedan! To bi poboljšalo uslove za trening

NAJMLAĐI PANONCI SA MEDALJAMA U uličnoj trci u Vrbasu AK Panonija nastupio sa 10 atletičara i atletičarki, a osvojeno je i 5 pehara! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.