NE BACAJTE PARE NA SKUPE PASTILE I SIRUPE! Napravite sami domaće bombone protiv kašlja (RECEPT)

17:13

04.07.2023

Podeli vest:

PrintscreenYT/DaveHax

Leto je uveliko stiglo, ali respiratorni virusi nikako da odu. Ako vas muči jak bol u grlu, promuklost ili uporan kašalj, vreme je da uđete u kuhinju i napravite potpuno prirodne bombone koje će vam pomoći u borbi protiv ovih neprijatnih stanja.

Postoji mnogo recepata za pripremu domaćih bombona koje se mogu koristiti kao prirodni lek protiv kašlja i grlobolje. Ove bombone obično sadrže sastojke poput meda, limuna, đumbira i drugih biljaka poznatih po svojim umirujućim svojstvima.

Jedan od nezaobilaznih sastojaka svih ovih bombona je i beli šećer koji, iako na lošem glasu u svetu zdrave hrane, čini čuda za bolno grlo i uporan kašalj.

Donosimo vam jedan od najefikasnijih recepata za domaće bombone protiv kašlja i bolnog grla.

Napomena: Preporučuje se da se pre korišćenja ovih bombona protiv kašlja konsultujete sa svojim lekarom, posebno ako imate ozbiljne zdravstvene probleme ili ako ste alergični na neki od sastojaka. Ove bombone ne bi trebalo da zamene propisanu terapiju ili medicinske savete.

RECEPT

Jedna šolja šećera (šolja je od 150 ml)
Ravna kašičica cimeta
Na vrh kašičice karanfilića
Pola kašičice đumbira u prahu
2-3 kapi limunovog soka
Navršna kašičica meda
Malo šećera u prahu
Šećer, cimet, karanfilić, đumbir i limunov sok sipati u šerpicu. Izmešati pa otopiti na tihoj vatri, uz stalno mešanje. Kada se šećer fino istopi, skloniti sa vatre pa umešati med. Kašičicom praviti male bombonice na metalnom plehu ili papiru za pečenje. Nakon što se bombonice stegnu, skinuti ih sa podloge i ovlaš uvaljati u šećer u prahu.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.