PRAVDA JE POBEDILA Petković: Srbija će nastaviti da se bori za svakog Srbina koji se našao na meti Prištine

14:04

12.07.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da je formalnim sudskim okončanjem, kako je naveo, političkog progona predsednika Privremenog organa opštine Zvečan Ivana Todosijevića pravda pobedila, i da će Srbija nastaviti da se bori za svakog Srbina koji se našao na meti Prištine.

Kako se navodi u saopštenju Petkovića, Todosijević, kao jedan od najuglednijih i najčasnijih Srba sa severa Kosova, i njegova porodica konačno će moći da odahnu nakon torture kojoj su bili izloženi od strane institucija u Prištini.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno je od samoga početka bio uz Ivana Todosijevića, kako zbog njegovih ličnih kvaliteta, tako i zbog činjenice da bi presuda kojom bi bio kažnjen zbog iznošenja stava o Račku bila presedan, na osnovu kojeg bi svaki Srbin iz naše južne pokrajine mogao da bude poslat u zatvor zbog izgovorene reči koja je drugačija od prištinskih propagandnih narativa – naglasio je Petković.

On je dodao da je kontinuiranom političkom i diplomatskom akcijom svim relevantnim inostranim sagovornicima stavljeno do znanja da Srbija i srpski narod ne nameravaju ni po koju cenu da pristanu na to da se u savremenom svetu, u srcu Evrope, nekome uskraćuje pravo na mišljenje i reč.

– Posebno je predsednik Vučić u svakoj prilici insistirao na tome da nasilje nad Ivanom Todosijevićem ne sme da padne u zaborav pred naletom nekih drugih teških i ozbiljnih izazova za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Kao što smo se borili za Ivana Todosijevića i njegovu porodicu, borićemo se za svakog Srbina koji je danas na meti Prištine, i nećemo prestati da se borimo dok god je ijedan Srbin ili Srpkinja na Kosovu i Metohiji žrtva političkog progona – rekao je Petković.

Podsetio je da se Todosijević, zbog javno izrečenog stava o događajima u Račku, suočio sa „organizovanim progonom u vidu politički instruiranog sudskog maratona“, zbog čega je trpeo lično i on sam kao i čitava njegova porodica.

– Jedini kojima se na Kosovu i Metohiji danas na teret može staviti „podstrekivanje na mržnju, razdor i netrpeljivost“ jesu Aljbin Kurti i njegovi politički istomišljenici ekstremisti – zaključio je Petković.
(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.