VUČEVIĆ NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Ministar prisustvovao gađanjima iz PASARS – a

13:35

19.07.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/milosvucevic

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas gađanjima iz protivavionskih samohodnih artiljerijsko-raketnih sistema PASARS na Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“, u okviru redovne obuke pripadnika Vojske.

Ministra Vučevića dočekali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović i načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević koji su o dasadašnjoj obuci u korišćenju ovih protivavionskih sistema na „Pasuljanskim livadama“ informisali ministra.

 Nakon što se uverio u preciznost i obučenost posada, ministar Vučević razgovarao je sa pripadnicima Vojske i Vojnotehničkog instituta i čestitao im na uspešno pogođenim svim ciljevima u vazdušnom prostoru i na zemlji. Dosadašnja modernizacija protivavionskog samohodnog artiljerijsko-raketnog sistema PASARS pokazala se veoma uspešnom, istakao je ministar odbrane i dodao da će se i dalje nastaviti sa razvojem ovog složenog borbenog sistema koji efikasno može da se suprotstavi i odbrani od nove generacije oružja poput dronova i bespilotnih letelica.

Tokom današnje aktivnosti prikazano je bojevo gađanje ciljeva na zemlji iz PASARS-a upotrebom trenutno obeležavajućih granata, kao i ciljeva u vazdušnom prostoru raketnim sistemom strela 2-M i tempirnom municijom za top 40 mm.

MINISTAR VUČEVIĆ: Vojska Srbije je daleko jača, BSK do sada nisu zmaja na kanapu mogle da puste, a sada im doniraju bespilotne letelice

(Pančevac/Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.