LEPA SLIKA ISPRED DOMA ZDRAVLJA: Trudnice pune pitanja i iskusne mame obeležile Svetski dan dojenja u Pančevu! FOTO

11:51

02.08.2023

Podeli vest:

Dom zdravlja Pančevo

Služba polivalentne patronaže, Služba za zdravstvenu zaštitu dece i Služba za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Pančevo obeležila je ove godine Svetsku nedelju dojenja juče od 10 do 12 sati u foajeu ispred Doma zdravlja Pančevo u Ulici Miloša Obrenovića broj 2.

Lepa slika ispred Doma zdravlja povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja na okupu su bile trudnice koje su pune pitanja i mame koje su sa njima podelile svoja iskustva.

Jako je važno da ukoliko žele da se ohrabre da doje svoju decu jer je to najzdrvije.To je lepo jer je to lepa veza koja se stvara I lepo je, ja sam sve svoje troje dece dojila.Važno je da dobiju informacije dok su trudne I to iskoriste i naravno uz podršku patronaže, naglašava iskusna mama Nataša Despotović.

Dom zdravlja Pančevo

Meni znači jer sam starija prvorotka a nema nikog u porodici sa malom decom I tako da ništa ne znam.Svaka mi informacja znači, kaže Marija Rinić.

Mnogo mi znači jer sam ja mlada i sve informacije su mi bitne, istakla je Marija Stefanović.

Predavanje trudnicama i porodiljama o značaju dojenja za pravilan rast i razvoj njihove dece, kao i o svim prednostima majčinog mleka veoma je korisn istakla je Jelena glavna sestra Patronažne Službe Doma zdravlja.

Ove nedelje je Svetska nedelja dojenja tema je zanimljiva jer se stavlja akcenat na dojenje na radnom mestu, kako bi se osnažile te majke da nesmetano nastave dojenje svoje dece. Imamo mnoge akcje ispred Doma zdravlja, trudnice i mame mogle su da razmenju iskustva i pričaju o ovoj jako lepoj temi, zaključuje glavna sestra Patronažne službe Doma zdravlja Jelena Mitić.

Patronažna Služba Dom zdravlja u petak organizovaće i u Jabuci za trudnice predavanje sa mama koje doje svoje bebe.

 

(Pančevac)

DANAS U FOAJEU DOMA ZDRAVLJA: Savetovanjem i predavanjem trudnicima obeležava se Svetska nedelja dojenja

PORED UMETNIČKIH DELA STVORENA I NOVA PRIJATELJSTVA 16. likovna radionica u Jabuci okupila decu iz Pančeva, Dolova i Beograda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.