GRAD PANČEVO U SEPTEMBRU RASPISUJE NOVE KONKURSE ZA NEZAPOSLENE Čučković: Grad je opredelio dva i po miliona dinara sredstava!

21:16

18.08.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Grad Pančevo u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u septembru će otvoriti konkurs za javne radove, koji su namenjeni teže zapošljivim grupama ljudi kao i stručnu praksu.

Do 15. septembra otvoren je konkurs za subvencije za otvaranje malog biznisa. Ove godine je iz budžeta grada za Lokalni akcioni plan, koji ima sedam mera, izdvojeno 13 i po miliona dinara, kaže za RTV Pančevo Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Do sada su uspešno relizovani Sajam zapošljavanje i studentska letnja praksa.

„U septembu biće raspisani novi konkursi i to javni radovi za teže zapošljivu kategoriju ljudi, to se odnosi na one koji duži vrmenski period ne mogu naći posao. Za javne radove ćemo angažovati 20 ljudi. Osim toga u septembru nam kreće i stručna praksa, za sve one koji su završili srednju školu, višu ili fakultet. Grad je opredelio dva i po miliona dinara sredstava za koje će oni raditi u narednom periodu. Što se tiče fakulteta stručna praksa će trajati narednih godinu dana i dobijaće po 30 hiljada dinara, za srednju školu će biti 20 hiljada dinara i trajaće šest meseci, a za višu školu biće 25 hiljada i trajaće devet meseci“, objasnio je Milenko Čučković.

Već godinama unazad jedna od najpopularnijih mera iz Lokalnog akcionog plana je subvencije za otvaranje malog biznisa. Ovaj konkus otvoren je do 15. septembra.

„To su subvencije za samozapošljavanje. Svi koji su zainteresovani mogu da se jave i grad je to obezbedio više od 6 miliona dinara, a sredstva koje pojedinac može da dobije su do 500 hiljada dinara. Svi oni imaju poslovno pravnu saradnju pošto mi imamo potpisan ugovor sa knjigovodstvenim agencijama koje im pomažu u otvaranju firmi kao i u knjigovodstvenim uslugama koje će biti praćene u narednih godinu dana“, rekao je Čučković.

Grad Pančevo je i ove godine izdvojio sredstva za meru poboljšanje konkurentnosti srednjih škola.

(Pančevac)

NAJVEĆA JUŽNOBANATSKA ŠKOLA OD SEPTEMBRA U NOVOM RUHU Učenici i osoblje OŠ Mika Antić u Pančevu dobijaju nove podove u okviru druge faze renoviranja! FOTO

PAŽNJA, RADOVI U TOKU! Potpuna obustava saobraćaja u Šemićevoj i Svetosavskoj ulici od 22. avgusta zbog radova na pripremi i asfaltiranju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.