PANČEVO NA VELIČANSTVEN NAČIN OBELEŽILO GRADSKU SLAVU Stevanović: Narod se ponovo povezuje sa crkvom i sve nas je više! FOTO i VIDEO

16:05

28.08.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Grad Pančevo obeležio je danas gradsku slavu, praznik Uspenja Presvete Bogorodice, liturgijom, litijom i ceremonijom lomljenja kolača u prisustvu gradonačelnika, rukovodstva Grada i sveštenika.

Milan Šupica

Lomljenju kolača ispred Gradske uprave prisustvovali su i predsednik Skupštine grada, odbornici, republički i pokrajinski poslanici, članovi Gradskog veća i pomoćnici gradonačelnika, predstavnici Vojske i Crkve, direktori javno-komunalnih preduzeća.

Milan Šupica

Domaćin je bio gradonačelnik Aleksandar Stevanović, a ovogodišnji kum slave bio je Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, koji je počasno zvanje predao Tigranu Kišu, predsedniku Skupštine grada Pančeva,koji će tu ulogu imati sledeće godine.

Milan Šupica

Podestimo obeležavanje slave počelo je u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice jutros u 9.30 sati, gde su Svetoj Liturgiji prisustvovali gradonačelnik Aleksandar Stevanović i rukovodstvo grada.

Milan Šupica

Nakon toga usledila je litija gradskim ulicama, koja se završila izpred Gradske uprave, gde je upriličena ceremonija lomljenja slavskog kolača.

Pančevac

Protojerej stavrofor Radoslav Radmanović, arhijerejski namesnik pančevački čestitao je slavu gradonačelniku i okupljenim građanima izrazivši sreću što se praznik Uspenja Presvete Bogorodice proslavlja i kao slava Grada Pančeva.

Milan Šupica

Milenko Čučković kao kum slave poželeo je sveštenstvu i gradonačelniku srećnu slavu uz želje da i narednih godina sve prati blagostanje.

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović čestitao je slavu sveštenstvu i prisutnim građanima u ime grada Pančeva i zahvalio se na prisustvu i uveličanju događaja.

– Izuzetno mi je drago i ponosan sam, jutros kad smo bili na Svetoj liturgiji i kad sam video onoliki broj ljudi, i zaista nije floskula, nego činjenica koja može da se prati iz godine u godinu, da se narod ponovo povezuje sa crkvom i da nas je sve više i više. Jako mi je drago i nadam se da će narednih godina, ne samo na ovaj veliki praznik, koji zajedno proslavljamo, koji je simbol zajedništva ovde u Pančevu između crkve i građana, nego i za druge praznike, na Božić i Uskrs i da će nas sve više biti u crkvi. Veoma mi je drago što sam video ovo danas, istakao je Stevanović.

 

Pančevac

Grad Pančevo je 2019. godine po prvi put obeležilo slavu grada u narodu poznatijem kao Velika Gospojina.

(Pančevac)

GRAD PANČEVO PRAZNUJE: Litija prošla ulicama grada do Trga kralja Petra! Stevanović i članovi Gradske uprave sa sveštenicima presekli slavski kolač! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.