PREDSTAVLJENI REZULTATI RADA PU PANČEVO: Manje krivičnih prekršaja u odnosu na prethodnu godinu! Prioritet zaplena opojnih droga

21:17

11.10.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTV Pančevo

Ove godine nema većeg krivičnog dela koje nije rasvetljeno, manje je krivičnih prekršaja u odnosu na prethodnu godinu, a prioritet policijske uprave je zaplena opojnih droga, rečeno je na  konferenciji za novinare Policijske uprave u Pančevu.

Načelnik PU Pančevo, pukovnik Stevan Čigoja, sa saradnicima je predstavio rezultate rada u prvih devet meseci ove  godine. Radoš Burić, načelnik odeljenja krivične policije saopštio je da je nivo bezbednosti na teritoriji Južnog Banata zadovoljavajući i da ove godine nema većeg krivičnog dela koje nije rasvetljeno, dok je prioritet zaplena opojnih droga. Burić je naglasio da ima manje krivičnih prekršaja u odnosu na prethodnu godinu.

Ono što najviše dotiče građane su krivična dela krađe, koja se dešavaju svakodnevno, tu imamo znatno smanjenje. U zadnjih nekoliko godina krivična dela razbojništva smanjena su preventivnim represivnim aktivnostima policije u saradnji sa tužilaštvom i sudom.

Darko Živaljević, načelnik odeljenja istakao je da je, u pogledu javnog reda i mira, grad bezbedan.  On je dodao da će i ubuduće preventivno reagovati i vršiti kontrolu ugostiteljskih objekata i javnih skupova, a da je imperativ policijskih službenika bezbednost najmlađe populacije.

Policijski službenici prisutni su u svim školama, a zadatak nam je da zaštitimo decu, nastavno osoblje i sve građane, kao i školske objekte. Službenici su prisutni pre nastave, za vreme nastave, i posle nje. Takođe smo održali predavanja u osnovnim školama na temu vršnjačkog nasilja, nasilja u porodici, poroka, trgovine ljudima, a u srednjim školama na temu vršnjačkog nasilja, opasnosti interneta i društvenih mreža, digitalnog nasilja i huliganizma.

Aleksandar Aleksić, načelnik saobraćajne policije saopštio je da se 2023. godina pokazala kao povoljnija u odnosu na prethodnu, dodajući da će se i dalje reagovati preventivno

Broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima manji je za 50 procenata u odnosu na isti period 2022. godine. Broj ukupno povređenih lica u saobraćajnim nezgodama je manji za 19 procenata u odnosu na isti period 2022. godine. Opšta ocena je da je u prvih devet meseci 2023. godine povoljnije stanje bezbednosti u saobraćaju na području PU Pančevo u odnosu na 2022. godinu.

Marija Korodi Lapadat, šefica odseka upravnih poslova, kaže da je uočeno smanjenje broja izdatih dokumenata u 2023. godini. Ona je podsetila građane na proceduru za izdavanje dokumenata, koje se vrši preko portala e-uprava, kako u Pančevu, tako i u svim policijskim stanicama, kao i ličnim dolaskom na šalter u policijskim stanicama.

Saša Erceg, šef odseka za strance, izjavio je da je na teritoriji Pančeva znatno smanjen broj priliva ilegalnih migranata.

Pripadnici Policijske uprave zaključili su da su prioriteti javni  red i mir, kao i  apsolutna bezbednost građana, preventivno reagovanje, smanjenje broja saobraćajnih nesreća sa fatalnim ishodom i bezbednost u školama.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.