KO KAŽE DA MLADI NE BRINU O SVOJOJ OKOLINI Učenici OŠ Vasa Živković osnovali ekološki časopis i redovno dižu svest o ekologiji! FOTO

19:39

12.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

OŠ „Vasa Živković“ ima dugu tradiciju ekološkog obrazovanja učenika, te je iz tog razloga i nastao časopis „Zeleni listić“ čiji je cilj promovisanje ekološkog obrazovanja, navodi učenica ove osnove škole Bojana Milkovski.

– Ja sam takođe učestvovala u ovom projektu zajedno sa mojim odeljenjem, u kojem smo svi zajedno montirali sa našom nastavnicom Bosiljkom. Zajedno smo organizovali akciju ozelenjavanja našeg dvorišta i čišćenje dela koji se zove Tri šerpe, takođe smo obezbedili kante koje su postavljene nakon čišćenja na tom mestu rekla je Bojana Milkovski učenica ove škole.

printscreen/RTV Pančevo

Nikola Stojanić, učenik OŠ „Vasa Živković“ i novinar časopisa „Zeleni listić“, otkriva nam na koji način je stvorena, a potom i sprovedena u delo jedna ovakva ideja.

-Zeleni listić je osnovan u maju 2021. godine, takođe imamo jutjub kanal, blog i elektronske novine. To je napravljeno sa ciljem kako bi se ljudi i mi kao deca osvestili i shvatili kolio je ekologija zapravo bitna. Mi smo kao škola poznati po Danu bundeve koji proslavljamo. U saradnji sa našom nastavnicom smo sve ovo oformili, i u budućnosti ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama, rekao jeNikola. Nikola nam je potom otkrio šta sve to možemo pronaći u časopisu, i kakav je njegov celokupan sadržaj.

– U njemu mogu da se vide neke akcije koje su vezane za školu. Takođe ima i pitalica koje mogu da se popunjavaju. Ja sam zadužen, kad smo već kod toga, za aplikaciju koja pomaže životnoj sredini, u kojoj može da se prijavi sve što nije u skladu sa propisima i što nije legalno.

Učenici OŠ „Vasa Živković“, kao i njihovi nastavnici, u budućnosti planiraju da se sve više bave temom ekologije, a njihove nove akcije, kao i novo izdanje časopisa „Zeleni listić“, možemo očekivati uskoro.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

OŠ DOSITEJ OBRADOVIĆ U PLANDIŠTU DOBILA INTERAKTIVNU TABLU Najnovija tehnologijom koja će učenicima omogućiti bolje uslove za učenje

NAJSAVREMENIJA STOMATOLOŠKA STOLICA I RENDGEN U DOMU ZDRAVLJA OPOVO Dr Popović: Ovde će se primati i deca i odrasli!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.