KAKO DA UČIM IŠTA KAD NE JEDEM NIŠTA Učenici iz Banatskog Novog Sela prezentovali najbolji rad i biće ambasadori Srbije u Indiji!

15:06

15.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela nagrađeni su za svoj projekat „Kako da učim išta kad ne jedem ništa“ kao najuspešniji rad izrađen metodologijom Design for change u Srbiji i biće DFC ambasadori naše zemlje u Indiji u decembru ove godine.

„Kako da učim išta kad ne jedem ništa“ – ime je nagrađenog projekta čiji su autori učenici osmog tri Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela. Njihov rad procenjen je kao najbolji u Srbiji, i kao takav nedavno je prezentovan na međunarodnoj konferenciji u Beogradu u organizaciji Vega omladinskog centra. Učenice Anastasija Popović i Marija Bodrožić kažu da je ovo za njih zaista važno iskustvo.

Projekat učenika imao je za cilj poboljšanje kvaliteta hrane u školskoj pekari i sastojao se iz više različitih aktivnosti. Kreiran je metodologijom projekta „Design for Change“, koji je nastao 2006. godine i sprovodi se u oko 40 zemalja, sa ciljem da osnaži decu kako bi uvidela da i sama mogu da urade nešto za lokalnu zajednicu i sebe, kaže nastavnica geografije, Branka Stjepanović.

Marinel Blaž, direktor škole „Žarko Zrenjanin“ kaže da je velika čast to što njihova škola ima priliku da učestvuje u tako velikom projektu.

Đaci iz Banatskog Novog Sela su nam svojom akcijom pokazali da se upornost isplati. Kao najuspešniji u Srbiji, rad će biti prezentovan i na konferenciji u Indiji od 29. Novembra do 4. decembra , gde će ga predstavljati Anastasija i Marija sa nastavnicom Snežanom Knežević.

 

(Pančevac)

ČAS U PRIRODI: Učenici iz Omoljice posetili voćnjak u Ivanovu i uživali u berbi jabuka

OŠ DOSITEJ OBRADOVIĆ U PLANDIŠTU DOBILA INTERAKTIVNU TABLU Najnovija tehnologijom koja će učenicima omogućiti bolje uslove za učenje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.