NOVE BILJKE KRASIĆE PANČEVO SVE DO PROLEĆA Zelenilo spremilo 50 hiljada jesenjeg rasada za novu sezonu

21:54

31.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Lepo vreme i visoke temperature odložile su ove godine poslove napolju zaposlenima u JKP Zelenilo. Ipak, ovih dana oni imaju dosta posla, jer treba zameniti sav letnji rasad jesenjim, kaže Ženja Marinković iz JKP Zelenilo.

– Čekali smo da bude povoljan trenutak, u naredne dve nedelje u celom gradu će biti u cvetnjacima zamenjeno drveće. Prvo smo to uradili u Narodnoj bašti, ona nam je uvek prioritet. Tamo je sve zarvšeno, u cvetnjacima se nalazi ukrasni kupus, dan i noć, tu su hrizanteme koje su najlepše u ovom periodu godine, a po negde smo posadili i vres koji daje malo dinamike ovom zelenim površinama, rekla je Ženja Marinković, JKP „Zelenilo“.

Zelenilo je ove godine u svom rasadniku proizvelo oko 50 hiljada jesenjeg rasada, što je nešto manje nego tokom lepog vremena. Ženja Marinković kaže da je razlog hladnije vreme i smanjnje broja cvetnjaka u ovom periodu. Ipak, nove biljke krasiće Pančevo sve do proleća.

– Gde je zamenjen letnji rasad sve izlgeda vrlo uredno, cveće je proizvedeno u staklenicima JKP Zelenilo, krasiće naše zelene površine sve do proleća kada će ponovo doći do smene biljnog materijala. Osim dvogodišnjeg cveća koje sada sadimo na zelenim površinama se nalaze i ukrasne trave, one su interesantne uvek, u tom spratovnom smislsu one su malo više, a jesenji rasad je malo niži i to daje vrlo lepu kompoziciju, rekla je Marinković

Upravo zbog nešto viših temperatura tokom ove jeseni, odloženi su i ostali radovi koje je Zelenilo planiralo za ovaj period godine. Uskoro ih očekuje i sadnja novih sadnica, ali za to je neophdno da temperature još malo padnu i pojavi se mraz.

(Pančevac)

IZBOR ZA NAJLEPŠU BAŠTU I BALKON U PANČEVU I OVE GODINE JKP Zelenilo pripremilo vaučere za najbolje! Prijave traju do 11. septembra! FOTO

JKP ZELENILO VREDNO RADI NA KOŠENJU ZELENIH POVRŠINA Tokom godine pokosi se trava na 200 hektara! Sledeće nedelje na red dolazi centar grada!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.