GRAD PANČEVO MISLI NA TRUDNICE Roda nalepnica omogućava 9 meseci besplatnog parkiranja čak i za žene koje ne voze!

10:10

01.11.2023

Podeli vest:

Freepik, printscreen

Grad Pančevo u saradnji sa JKP Higijenom, koja upravlja parkinzima u Pančevu daje mogućnost trudnicama da podnesu zahtev i ostvare pravo da ne plaćaju parkiranje dok su u drugom stanju.

Jedna od trudnica je Ljubica Cvejić, koja već ima dvoje dece i nalepnicu je koristila tokom obe trudnoće i bila je veoma zadovoljna. Sada je u 5. mesecu trudnoće i ponovo je podnela zahtev za roda nalepnicu. Za mogućnost da ne mora da plaća parking dok je u drugom stanju saznala je preko sajta Grada Pančeva i ističe da joj ta mogućnost mnogo znači u organizacionom ali i finansijskom smislu.

– Ne moramo da razmišljamo gde ćemo se parkirati, pogotovo kada idemo kod lekara, ali i kada imamo obaveze u gradu i svima preporučujem. Dobija se roda kartica, koja se stavlja na šoferšjbnu. Traje 9 meseci od momenta kada podnesete zahtev. Svima bih preporučila da je uz u jer znatno olakšava život, rekla je Ljubica Cvejić.

Mišo Marković, direktor JKP Higijena istako je da nalepnica može da se preuzme iako trudnica nije vozač.

– Bitno je da trudnice podnesu zahtev u Uslužnom centru na šalteru 1 ili 2, gde je neophodna medicinska dokumentacija i o vozilu. Bitno je da trudnica ima prebivalište na teritoriji grada Pančeva, ili naših naseljenih mesta. Ako trudnica nije vozač, može da bude vlasnik vozila iz zajedničkog domaćinstva, bitno je da naglasimo da ako ima više vozila ne može da se prenosi roda nalepnicama ima datum izdavanja i registarska oznaka. Važnost je od izdavanja rešenja, roda nalepnica važi 9 meseci, objašnjava Mišo Marković.

Sve informacije o tome kako da ostvare ovo pravo mogu se naći na sajtu grada Pančeva, gde postoji i zahtev.

– Mogu da odštampaju zahtev donesu ga u Uslužni centar, zajedno sa dokumentacijom. Svi naši mediji svake godine obaveštavaju o ovoj mogućnosti i naravno da Fejsbuk stranici Higijene i na sajtu mi imamo obaveštenja da mogu sve naše trudince da odu do Uslužnog centra i podnesu zahtev, zaključuje Marković.

Prošle godine je izdato 338 roda nalepnica. Prema rečima Miše Markovića do kraj oktobra ove godine izdato je 245 roda nalepnica, a veruju da će taj broj biti i veći do kraja godine.

 

(Pančevac)

TRUDNICE DAJU I PO 1.500 EVRA ZA OVE TESTOVE, A POUZDANOST IM JE MALO VEĆA OD GLEDANJA U ŠOLJU! To tvrde lekari, a EVO ŠTA PORUČUJU

LEPA SLIKA ISPRED DOMA ZDRAVLJA: Trudnice pune pitanja i iskusne mame obeležile Svetski dan dojenja u Pančevu! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.