PRED NAMA VIŠE MRAZNIH DANA: Meteorolog otkirva detaljnu prognozu za kraj novembra i početak decembra

15:48

16.11.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

U Srbiji će sutra stići novo naoblačenje koje će doneti sneg u planinskim predelima, dok će u subotu pre podne provejavati kratkotrajan sneg i u brdskim predelima, kaže za Kurir meteorolog Slobodan Sovilj.

– Kao što smo najavljivali danas će u Srbiji biti sunčano sa temperaturama od 13 do 17 stepeni Celzijusovih. Nastavljaju se česte promene vremena koje se nastavlja i u petak sa novim naoblačenjem sa kišom koje dolazi sa Jadrana. Međutim, ono će biti intenzivnije kad je pad temperature u pitanju pa će u planinskim predelima padati sneg, a u subotu pre podne kratkotrajne snežne padavine se očekuju i u brdskim predelima – ističe Sovilj i dodaje:

– Sa odlaskom naoblačenja na istok padavine prestaju i počinje razvedravanje. Do kraja novembra nastavlja se isti ritam sa čestim promenama vremena, naoblačenjima sa padavinama kiša i u brdsko planinskim predelima kiša i sneg pa će u planinskim predelima dolaziti i do stvaranja snežnog pokrivača.

Prema rečima meteorologa Sovilja ovaj novembar je topliji od proseka sa pozitivnim odstupnjem temperatura od dva stepena.

– Ni početkom decembra nema zahlađenja i snega i u nižim predelima. Temperature će biti u manjem postepenom padu pa će mrazni dani biti učestaliji i u nižim predelima dok će se na planinama sneg duže zdržavati. Padavine će biti česte, mesečna količina padavina za decembar se očekuje od 45 do 75 mm, a na planinama do 90 – zaključuje Sovilj.

RHMZ OBJAVIO DUGOROČNU PROGNOZU: Evo šta nam donosi prva polovina decembra

(Pančevac/Kurir.rs/A. K.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.