U SUSRET PRAZNICIMA: Evo kada počinje zimski raspust za đake u Vojvodini, a kada za đake u ostatku Srbije

Za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Vojvodine prvo polugodište se završava u petak 22. decembra, a za đake iz ostatka Srbije u petak, 29. decembra.

08:57

25.11.2023

Podeli vest:

ZImski raspust
PIxabay

Približavaju se praznici, a s njima i iščekivani zimski raspust za đake osnovnih i srednjih škola. Važno je napomenuti da u Srbiji postoje dva školska kalendara – jedan donosi AP Vojvodina, a drugi donosi Ministarstvo prosvete. Iz tog razloga se razlikuju i datumi završetka prvog polugodišta i početka zimskog raspusta.

Tako se u Vojvodini prvo polugodište završava u petak, 22. decembra,a zimski raspust počinje u ponedeljak, 25. decembra. Kraj zimskog raspusta je u petak, 12. januara 2024, a drugo polugodište počinje u ponedeljak, 15. januara.

Što se tiče osnovaca i srednjoškolaca iz svih ostalih škola, za njih se prvo polugodište završava u petak, 29. decembra a zimski raspust zvanično počinje u sredu, 3. januara. Kraj zimskog raspusta je u petak, 19. januara, dok je prvi radni dan u drugom polugodištu ponedeljak, 22. januar.

Bez obzira na datume, raspust je vreme radosti i zasluženog odmora za sve učenike koji ga svake godine s nestrljenem očekuju.

(Pančevac)

MAGIČNO VEČE UZ MLADE TALENTE: Koncert dečijih ansambala KUD “Stanko Paunović” NIS RNP oduševio pančevačku publiku

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.