KADA NISTE ZADOVOLJNI RADOM PROFESIONALNIH UPRAVNIKA ZGRADA: Adresa za žalbe Privredna komora Srbije

11:18

27.11.2023

Podeli vest:

Printscreen/EON/Rtv Pancevo

Kada nemate dobru komunikaciju s profesionalnim upravnikom zgrade, odnosno ako ne odgovara na pozive i primedbe, ili vas ne obaveštava o promenama na zajedničkom računu – adresa za žalbe je Privredna komora Srbije, tj. Sud časti PKS.

Građani se žale i na probleme u vezi sa održavanjem zgrada, kao što su prokišnjavanje, usluge čišćenja, kvar liftova, održavanje dvorišta i slično. Prema registru Privredne komore Srbije, koja je krovna organizacija i samim tim izdaje i licence, u našem gradu trenutno ima 27 registrovanih profesionalnih upravnika.
Pravo da kontrolišu rad profesionalnih upravnika imaju i komunalna i građevinska inspekcija kroz inspekcijske nadzore na području lokalnih samouprava. Zbog propusta u radu profesionalnih upravnika stanari su podnosili brojne pritužbe Sudu časti PKS koji je nadležan da utvrđuje odgovornost organizatora profesionalnog upravljanja, to jest firmi u kojima su zaposleni profesionalni upravnici i da ih kažnjava u slučaju povrede dobrih poslovnih običaja i Kodeksa poslovnog morala. Postupak se, dakle, pokreće protiv organizatora profesionalnog upravljanja, a ne lično protiv upravnika, jer je za povredu Kodeksa koju on učini odgovoran organizator, odnosno firma u kojoj radi taj upravnik.

Prema raspoloživim podacima, Sud časti dosad, smatrajući da učinjene povrede nisu takve težine da bi zbog njih preporučio da se upravnicima oduzme licenca, to i nije činio, već je izricao meru javne opomene objavljivanjem na internet stranici Privredne komore Srbije, i to u slučajevima teže povrede i ponavljanja iste ili slične povrede. Najčešće su, ipak, bile opomene u kojima se uzimalo u obzir postojanje olakšavajućih okolnosti, što bi, drugim rečima, bilo prvo kažnjavanje.

(Pančevac)

 

HITNA POMOĆ PANČEVO: Ispred crkve na Misi jednoj osobi pozlilo, nakon pregleda prevezena do bolnice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.