U STANU MU NAŠLI MILION EVRA U KEŠU Evo kako je Pero S. godinama na tezgama prodavao falsifikovanu robu!

Na tezgama pančevačke pijace Aerodrom prodavao falsifikovanu kućnu hemiju. Oduzet mu je novac i osuđen je na 6 meseci kućnog zatvora

10:15

07.12.2023

Podeli vest:

MUP Srbije

Apelacioni sud u Beogradu pravnosnažno je potvrdio rešenje Osnovnog suda u Pančevu, kojim je usvojen zahtev pančevačkog Osnovnog javnog tužilaštva za trajno oduzimanje više od 900.000 evra od osuđenog Pera S. (48) iz Pančeva, koji je godinama prodavao na tezgama falsifikovanu kućnu hemiju.

U stanu ovog Pančevca nađeno je oko milion evra u kešu.

– Prilikom pretresa stana okrivljenog 23.03.2022. godine u njegovoj kući je pronađeno blizu milion evra u gotovini, povodom čega je vođena finansijska istraga iz koje nije moglo da se utvrdi poreklo novca jer je pronađeni iznos bio u očiglednoj nesrazmeri sa njegovim prihodima, pa su rezultati istrage pokazali da je ovaj novac proistekao iz krivičnog dela- kažu iz Osnovnog suda iz Pančeva.

Naime, nakon sprovedene finansijske istrage, od osuđenog Pančevca trajno su oduzeta novčana sredstva na računu u banci u iznosu od 99.050,29 dinara, kao i efektivna devizna sredstva i to 843.400 evra, 62.100 švajcarskih franaka, 33.000 mađarskih forinti kao i efektivna dinarska sredstva i to 154.320 dinara.

Prethodno je presudom Osnovnog suda u Pančevu 19. maja 2022. godine osuđeni Pero S. pravnosnažno oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake roba ili usluga.

On je, kako se navodi u presudi, od 28. marta 2016. do 23. marta 2022. godine, u Pančevu, stavljao u promet u većoj količini robu sa tuđim žigovima, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 1.500.000 dinara.

Njemu se na teret stavlja da je u svojstvu vlasnika trgovinske radnje na robnoj pijaci „Aerodrom“, popularnom Buvljaku, od više lica nabavljao veliku količinu gotovih falsifikovanih hemijskih proizvoda sa unetim zaštićenim žigovima, a potom tu robu stavljao u promet na svojim pijačnim tezgama i prodavao drugim kupcima.

Presudom Osnovnog suda u Pančevu, on je osuđen na šest meseci kućnog zatvora.

(Pančevac/Blic)

NESREĆA U ULICI ŽARKA ZRENJANINA Povređen pešak, prevezen do bolnice!

MAKLJAŽA U RESTORANU ŠAJKA Tri osobe povređene!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.