VESIĆ URUČIO POKLON JUBILARNOJ PUTNICI ER SRBIJE Srpska avio-kompanija ove godine prevezla 4 miliona putnika!

09:41

13.12.2023

Podeli vest:

Printscreen/ig: air_serbia

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija prevezla je 4 miliona putnika ove godine! Tim povodom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić je na beogradskom aerodromu uručio poklon jubilarnoj putnici.

– U 97 godina dugoj istoriji naše avio-kompanije koja se zvala prvo „Aeroput“, pa „Jat“, pa „Er Srbija“, ovo je treći rezultat po broju putnika u istoriji“, rekao je Vesić.

 

„Četiri miliona vas je od početka 2023. letelo Er Srbijom“

„Stižu lepe vesti iz kokpita našeg aviona – danas je Er Srbija prevezla svog četirimilionitog putnika od početka 2023. godine! To je najveći broj putnika od kada poslujemo pod imenom AirSerbia i jedan od tri najbolja rezultata nacionalne avio-kompanije od osnivanja 1927. godine.

Jubilarnu putnicu Viktoriju L. na šalteru za prijavu na let beogradskog aerodroma dočekali su generalni direktor Er Srbije Jirži Marek i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Viktoriji je uručen vredan poklon od Er Srbije vaučer za dve besplatne povratne avio-karte u biznis klasi do bilo koje od preko 80 destinacija u mreži srpske nacionalne avio-kompanije.

Hvala vam što ste deo našeg razvoja i što putujete sa nama svakog dana pod zastavom Srbije. Nastavljamo zajedno ka novim visinama“, objavljeno je na zvaničnom Instagram profilu „airserbia“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Air Serbia (@airserbia)

 

Zajedno sa Vesićem, vaučer za dve povratne karte u biznis klasi do bilo koje destinacije u mreži Er Srbije, putnici je uručio i direktor te avio kompanije Jirži Marek.

„Sa aerodroma „Nikola Tesla“ ove godine biće prevezeno oko osam miliona putnika i  kada bude rekonstrusan, imaćei još veći broj putnika. To pokazuje koliko je Er Srbija stabilna kompanija i zašto je ponos naše zemlje – rekao je Vesić.

Podsetimo, Er Srbija je tokom novembra prevezla ukupno 298.322 putnika, što je porast od 39 odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine i 60 odsto više u poređenju sa do sada rekordnom 2019. godinom.

Srpska nacionalna avio-kompanija obavila je 3.560 letova iz Beograda, Niša i Kraljeva, što je povećanje od 40 odsto u odnosu na novembar prošle godine i 54 procenta u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu.

U novembru, koji je bio sedamnaesti uzastopni rekordni mesec Er Srbije, najpopularnije destinacije u regionu bile su Podgorica i Tivat, u Zapadnoj Evropi Cirih, Pariz, Rim i Milano, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Atine i Barselone.

(Pančevac)

MINISTAR VESIĆ NAJAVIO GRADSKI PREVOZ: Uskoro vozovi Pančevo-Beograd-Pančevo na dvadesetak minuta i jedinstvena karta

NI U TITOVO VREME NISU GRAĐENI PUTEVI U TOM PRAVCU Vučić na obeležavanju početka radova brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.