DRUGI MEČ – DRUGO LICE VATERPOLISTA Srbija ubedljivo savladala Rumuniju u Budimpešti

14:15

19.12.2023

Podeli vest:

Printscreen/ig: vaterpolovesti

Vaterpolisti su posle neočekivanog poraza od Nemačke (9:11) u drugom kolu turnira u mađarskoj prestonici preslišali komšije Rumune sa 15:5 (6:0, 5:2, 0:3, 4:0). Izabranici Uroša Stevanovića sutra (20.00) se sastaju sa svetskim prvakom Mađarskom, a u četvrtak sa Španijom.

Naša selekcija, koja se priprema za EP od 4. do 16. januara u Zagrebu i Dubrovniku, igrala je mnogo bolje nego protiv Nemaca. Istina, imali su pad u trećoj četvrtini, ali oscilacije se i očekuju u trening mečevima. Važno je da se ne dešavaju na velikim takmičenjima.

„Delfini“ su bili sigurni sa penala, iskoristili sva četiri peterca, malo je škripalo sa igračem više (9-4), ali su zato bili čvrsti u odbrani. Dozvolili su protivniku da izbori dva igrača više, ali ne i da ih iskoristi, uz to, Mišović je rivalu odbranio peterac. U našem timu najubojitiji je bio Radulović sa pet golova. Pratili su ga Mandić, Petar Jakšić, Drašović sa dva, Janković, Milojević, Vico i Lukić, dok su strelci za Rumune bili: Koldrovči dva, Belenješi, Priotesa i Vančik.

Od početka je bila vidljiva razlika u kvalitetu, naši su brzo stekli 6:0, a golman Vladimir Mišović je prvi put loptu iz mreže izvadio u 13. minutu. Međutim, u trećoj četvrtini napad je počeo da greši, Rumuni su napravili seriju 3:0, koja je primorala Stevanovića da zatraži tajm-aut i smiri igrače, koji su poslednjih osam minuta odigrali na svom nivou.

Srbija je igrala u sledećem sastavu: Filipović, Mandić 2, Strahinja Rašović, Petar Jakšić 2, Radulović 5, Janković 1, Drašović 2, Milojević 1, Vico 1, Ubović, Lukić 1, Viktor Rašović, Mišović.

(Pančevac/Novosti)

ĐOKOVIĆE ĆE IGRATI JOŠ NEKOLIKO GODINA, NADAL JOŠ SAMO 2024. Argentinac izazvao buru u svetu tenisa

BRAVO, ANJA Dve bronze za pančevačku plivačicu Anju Crevar u Mađarskoj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.