OGLASILA SE SRPSKA AMBASADA U PRAGU: Nema informacija da među povređenima i ubijenima ima srpskih državljana

20:39

21.12.2023

Podeli vest:

printscreen/Twitter

U Ambasadi Srbije u Češkoj za sada nemaju informacije da među povređenima ili ubijenima u pucnjavi na fakultetu u Pragu ima srpskih državljana. Konzul Ljiljana Govedarica ističe za RTS da je ambasada u komunikaciji s nadležnim češkim organima, kao i državljanima Srbije.

Ljiljana Govedarica je istakla da je ambasada Srbije u Pragu odmah reagovala nakon pucnjave i da je u komunikaciji s nadležnim češkim organima od kojih su zatražili zvanične podatke.

Takođe, u komunikaciji su, kaže, i s našim građanima koji žive u Češkoj, od kojih pokušavaju da dobiju više informacija, kao i o eventualnoj pomoći koju bi mogli da im pruže.

„Ukoliko, ne daj Bože, budemo saznali da među povređenim ili poginulima ima naših državljana, ambasada će o tome odmah da obavesti Beograd“, naglasila je Govedarica.

Što se tiče situacije u Pragu, navodi da podaci tek pristižu, iz časa u čas.

„Prema poslednjim informacijama, to je izjavio i ministar unutrašnjih poslova Češke, najmanje 15 ljudi je poginulo, uključujući i napadača, a u isto vreme najmanje 24 povređenih, od kojih devetoro sa teškim povredama. U Pragu je sad trenutno mirno, to se inače desilo u najužem centru grada i taj deo grada gde se nalazi Filozofski fakultet je i dalje blokiran i zatvoren“, rekla je Ljiljana Govedarica, prvi savetnik u ambasadi Srbije u Pragu.

OVO JE MASOVNI UBICA IZ PRAGA

PUCNJAVA NA UNIVERZITETU U PRAGU Najmanje 15 mrtvih, 24 osobe povređene

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.