SPISAK IMENA 200 EPSTAJNOVIH „KLIJENATA“ Da li se iza šifre „Džon Dou 36“ krije Bil Klinton

Spisak od skoro 200 imena povezanih sa elitnom pedofilskom mrežom Džefrija Epstajna biće obelodanjen javno.

19:01

02.01.2024

Podeli vest:

Pixabay

Spisak skoro 200 imena povezanih sa elitnom pedofilskom mrežom Džefrija Epstajna biće obelodanjen javno. Imena bi mogla da budu poznata već danas, kada prođe rok za žalbe. Američki Ej-Bi-Si tvrdi da se iza šifre „Džon Dou 36“ krije bivši predsednik SAD Bil Klinton.

Spisak skoro 200 imena, povezanih sa mrežom trgovine ljudima i pedofilijom koju je organizovao Džefri Epstajn mogao bi da objavi već danas njujorški sudija, razotkrivajući ili potvrđujući identitete „klijenata“ ozloglašenog finansijera koji su do sada bili poznati samo kao „Džon“ i „Džejn Dou“ u sudskim papirima. Rok za prigovore na otkrivanje imena ističe danas, skoro devet godina nakon što je žrtva Virdžinija Đufre 2015. godine podnela tužbu za klevetu protiv ćerke pokojnog britanskog novinara Roberta Maksvela, Gilejn, koja je dovela do saznanja o imenima.

Godinu dana kasnije, 2016, sudija okružnog suda u SAD Robert Svit odbio je zahtev Maksvelove da se slučaj odbaci, zaključivši da je „istinitost kontekstualnog sveta činjenica širih od navodnih klevetničkih izjava“ i da je Đufre „bila maloletna žrtva seksualno zlostavljana između 1999. i 2002. godine“. Stranke su se nagodile vansudskim putem 2017. godine.

Iz tog izvora proizašla su ne samo imena koja bi sada trebalo da budu objavljena, već i niz građanskih tužbi, uključujući Đufreinu tužbu protiv britanskog princa Endrua za „seksualni napad i namerno nanošenje emocionalnog stresa“ koje je rešeno van suda bez priznanja odgovornosti za 12 miliona dolara. Endru je negirao bilo kakvu umešanost.

Tužba za klevetu je takođe otvorila vrata za federalni slučaj trgovine seksom protiv Gilejn Maksvel, koja je proglašena krivom po pet od šest tačaka i osuđena na 20 godina zatvora u decembru 2021. godine. Epstajn se ubio dok je čekao suđenje 2019. godine.

Nalog američkog okružnog sudije Lorete Preske na 51 stranici u kojem daje obrazloženje da li da se nastavi sa otkrivanjem više od 180 imena koja se kriju iza pseudonima „Džon“ i „Džejn Dou“ što bi verovatno predstavljalo ozbiljnu sramotu za mnoge ličnosti „visokog profila“.

Mnogi na listi bi mogli biti već poznati u javnosti kao saradnici ili zaposleni Epstajna i Maksvelove ili ljudi koji su leteli njegovim avionima. Takođe, može da otkrije imena Epstajnovih žrtava koje su odvođene u njegove kuće za zabavu, uključujući vilu u Njujorku, vilu u Palm Biču, privatno ostrvo na Američkim Devičanskim Ostrvima i ranč kod Santa Fea.

Uglavnom će se razmatrati imena sakrivena pod pseudonimom „Džon Dou“, a gotovo je izvesno da će uključiti i nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, glumce i britanskog princa koji se povukao sa svih javnih funkcija.

Prema navodima Ej-Bi-Si Njuza, „Džejn Dou 162“ je svedočila da je imala 17 godina kada je bila sa Endruom, Maksvelovom u Epstajnovoj kući u njujorškoj vili.

Ej-Bi-Si Njuz identifikovao je i bivšeg američkog predsednika Bila Klintona kao „Dou 36“ i pominje se u više od 50 redigovanih podnesaka, prema sudskim zapisima. Đufre nije iznela optužbe na Klintonov račun, ali tvrdi da ga je srela na ostrvu – za koje nekadašnji američki predsednik kaže da nikada nije posetio.

Ali u dnevniku letova koje je vodio jedan od Epstajnovih pilota piše da je Klinton mnogo puta leteo milijarderovim avionom, uključujući putovanja u Pariz, Bangkok i Brunej godinama nakon što je napustio funkciju 2001. godine.

Kako prenosi Ej-Bi-Si, Đufreini advokati stupili su u kontakt sa Klintonovim pravnim zastupnicima u vezi sa davanjem izjave, ali su oni odgovorili da njegovo svedočenje neće biti od pomoći. Advokati Maksvelove su takođe odbacili tu ideju, nazvavši je „trikom da se poveća medijska pažnja“.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.