POLICIJSKA UPRAVA PANČEVO: Najmirniji doček Nove godine zahvaljujući policijskim apelima i preventivnim merama

09:43

04.01.2024

Podeli vest:

policija RINA

Doček Nove 2024. godine u Pančevu bila je jedna od mirnijih u odnosu na nekoliko prethodnih godina, saznaje RTV Pančevo u Policijskoj upravi.

Pred Božić i slave koje slede u januaru policija u Pančevu nastavlja da sprečava ilegalnu prodaju petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, kao i da sprovodi intezivnu saobraćajnu kontrolu.

Primer dečaka iz Jabuke koji je zbog petardi postao invalid bio nam je svima upozorenje da korišćenje pirotehničkih sredstava nije igra. Opekotine po licu i šakama, oštećenje vida ili kao najgora opcija amputacija ruku dovoljna su opomena da batalite pirotehnička sredstva. Uglavnom stradaju mladi pa otud i apel policije na roditelje da obrate pažnju šta im rade deca. Pripadnici pančevačke policije i ovaj put, kao i godinama unazad, rade na sprečavanju ilegalne prodaje bukvalno rečeno bombi u rukama.

Goran Planojević, zamenik načelnika Odeljenja PU Pančevo, kaže da policija kontroliše ilegalni promet i oduzima pirotehniku koja se prodaje ilegalno.

„I paljenje pirotehničkih sredstava predstavlja prekršaj Zakona o redu i miru, remeti se mir i spokojstvo građana, to predstavlja prekršaj i predviđena je novčana kazna ili ra du javnom interesu“, rekao je Planojević.

Takođe nema sedenja za volanom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Samo da podsetimo da ukoliko imate u krvi više od 0,20 promila alkohola bićete kažnjeni i isključeni iz saobraćaja. Ako vam je na alkotestu otkriveno više od 1.20 promila alkohola idete na trežnjenje od 12 sati, a zatim vam sledi i prijava sudiji za prekršaje. I imajte na umu da nema praznika za saobraćajnu policiju, kao i da je svaki život dragocen.

Aleksandra Miljković, komandirka Saobražajne policijske ispostave u Pančevu, rekla je da će svaki vozač koji bude zaustavljen biti alko testiran, ukoliko postoji sumnja odradiće se i test na psihoaktivne supstance.

„Apelujem na sve vozače da budu odgovorni, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, i da poštuju saobraćajne propise i doprinesu očuvanju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima“, rekla je Miljković.

Ohrabruje podatak koji smo dobili od portparola Odeljenja Policijske upave Pančevo Željka Grujića da smo u novu godinu ušli mirnije u odnosu na par prethodnih godina. Nije bilo težih intervencija, kao ni saobraćajnih nezgoda pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci. Pančevačka policija je maksimalno preventivno delovala i gde god je bilo veće grupe ljudi bilo je i policijskih patrola, tako da smo 2024. započeli bez krivičnih dela i prekršaja.

(Pančevac/RTV Pančevo)

MINISTAR VUČEVIĆ EKSKLUZIVNO NAJAVIO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.