PALO 11 ČLANOVA KRIMINALNE GRUPE

Krali luksuzna vozila po Evropi, pa ih prepravljali, evo šta je sve zaplenjeno

15:20

10.01.2024

Podeli vest:

MUP

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskim službenicima MUP RS, UKP i SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka, juče i danas je na teritoriji Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice, uhapšeno 11 osoba, za koje se sumnja da su kao pripadnici kriminalne organizovane grupe izvršili krivična dela prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Od njih je, kako je saopšteno,  privremeno oduzet veći broj putničkih motornih vozila novije i visoke klase, kao i luksuznih džipova, koji su od strane organizovane kriminalne grupe ukradeni na teritoriji zemalja Evropske Unije. Vozila su, tvrdi se, dovožena na teritoriju  Srbije, gde su u unapred obezbeđenim garažama – radionicama – „štekovima“ prepravljana, a kasnije otuđivana, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist. Sumnja se da su sve to radili od početka 2020. godine, pa do hapšenja.

– Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminale grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetinahiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto delova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog dela u inostranstvu, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminale grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za orgazovani kriminal, gde su u toku saslušanja osumnjičenih.

VOZAČ AUTOBUSA SLETEO S PUTA I UDARIO U KUĆU Sam bio u vozilu, prebačen na VMA!

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.