U OMOLJICI ODRŽAN STARTAP VIKEND

Polaznice su imale priliku da steknu nova znanja iz oblasti medija, marketinga, društvenih mreža i preduzetništva

22:01

14.01.2024

Podeli vest:

Pančevac

U sklopu projekta „Znanje nasleđeno, snaga izgrađena“, Udruženje žena „Omoljčanke“ organizovalo je Startap vikend koji se održao 12. i 13. januara u Omoljici.

Prvog dana Startap vikenda polaznice su imale priliku da steknu nova znanja iz oblasti medija, marketinga, društvenih mreža i preduzetništva.

– Cilj današnjeg predavanja je podrška ženama sa sela da unaprede svoje zanate kroz efikasnu upotrebu društvenih mreža. Korišćenje društvenih mreža kao platforme za promociju i prodaju rukotvorina postaje sve značajnije jer pruža mogućnost stvaranja ličnog brenda i direktnu interakciju sa potencijalnim kupcima. Danas smo posebnu pažnju posvetile upotrebi Fejsbuka, Instagrama i Jutjuba u svrhu predstavljanja, promocije i prodaje rukotvorina, rekla je Ana Vugrinec, novinar i predavač iz oblasti medija i korišćenja društvenim mreža u marketinške svrhe.

Drugog dana Startap vikenda u Omoljici polaznice su se upoznale sa osnovama preduzetništva i na konkretnom primeru saznale na koji način mogu razvijati svoje veštine, predstaviti svoje ideje i stečena znanja iz oblasti starih zanata pretvoriti u posao. Kako je objasnila Jelena Gajić, preduzetnica i jedan od osnivača socijalnog preduzeća „Ruke“, put do osnivanja preduzetničke radnje je dug, ali se sva uložena ljubav i trud isplate.

– Ovde sam da sa polaznicama podelim svoja iskustva vezana za preduzetništvo. Dugi niz godina bavim se ručnom izradom nakita i znam koliko je energije, volje, rada i finansija potrebno da bi žena uspela da svoj zanat pretvori u posao od kojeg će živeti. Najbitnije je verovati u sebe, sve je moguće, samo treba imati cilj i odlučno težiti ka njemu, istakla je Jelena.

Da su žene mnogo naučile tokom dva dana trajanja ovog događaja potvrdila nam je i jedna od polaznica.

– Ja sam još uvek pod neverovatnim utiscima, mnogo sam naučila o tome kako da društvene mreže iskoristim za zanate koje znam i koje učim. Dobila sam mnogo motiva da nastavim da se borim, mnogo ideja. Lično iskustvo koje je Jelena podelila sa nama je neprocenjivo, ovi susreti su zaista dragoceni i volela bih da u budućnosti bude mnogo više ovakvih događaja na kojima će se žene okupiti, podeliti svoja iskustva i naučiti mnogo toga novog i korisnog, rekla je Dragana Latković, polaznica radionice.

Da podsetimo, Udruženje žena Omoljčanke uspešno sprovodi projekat „Znanje nasleđeno, snaga izgrađena“, uz podršku Zavoda za ravnopravnost polova. Posle održane Radionice veza i Startap vikenda, sledeća faza je Radionica tkanja koja će se završiti svečanom dodelom diploma krajem januara.

(Pančevac)

„PANČEVAC“ NA RADIONICI VEZA I TKANJA U OMOLJICI FOTO I VIDEO

OMOLJICA: Božićni bazar rukotvorina od 2. do 6. januara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.