5 ŽENA I 78 MUŠKARACA PLIVAĆE SUTRA ZA ČASNI KRST

Za Časni Bogojavljenski krst u Pančevu boriće se i prošlogodišnja pobednica Snežana Rajačić Robertson iz Londona! Najmlađi učesnik ima 18, a najstariji 50 godina

09:29

18.01.2024

Podeli vest:

Radovan Đerić

Plivanje za Časni Bogojavljenski krst na Tamišu održaće se sutra na praznik Bogojavljanja u 12 sati po 12. put, a ove godine zaplivaće 83 učesnika, od čega je 78 muškaraca i 5 žena.

Prošlogodišnja pobednica  Snežana Rajačić Robertson iz Londona učestvovaće i ove godine, a da je njena pobeda uticala na žene da se prijave u većem broju govori činjenica da ih je ove godine čak pet, od kojih je najstarija Gordana Milinković koja ima 50 godina.

Najmlađi učesnik je Miloš Gaić, koji nedavno napunio 18 godina.

Braća Mihajlo i Nikola Đorđević i Bojan i Dejan Petrović porodično će zaplivati, kao i očevi i sinovi Aleksandar i Nikola Dostanić i Aleksandar i Pavle Obradović.

Aleksandar Mitrevski iz Glogonja redovni je učesnik, a iako nije nijednom pobedio, nastupio je svake prethodne godine, pa tako ni ova nije izuzetak.

Pre početka plivanja učesnici će kao i ranijih godina najpre prisustvovati liturgiji u Preobraženskom hramu u 9.30 sati. Nakon toga organizatori će položiti venac na spomenik Stevanu Šupljikcu ispred Opšte bolnice.

Završni deo programa biće održan na obali Tamiša, kod Udruženja „Marko Kulić” i tačno u podne takmičari će zaplivati ka Časnom krstu, a onoga ko prvi dopliva očekuje plašt, kao i drugi pokloni.

U Organizaciji manifestacije učestvuju: Srpska crkvena pravoslavna opština „Gornji grad”, Mesna zajednica „Gornji grad”, Udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska sparta”, Grad Pančevo, Turistička organizacija gradai i Udruženje sportskih ribolovaca „Marko Kulić”.

 

(Pančevac)

PRIJAVE ZA ČASNI KRST U TOKU Evo ko može da pliva i koji su uslovi

ZNATE LI ZAŠTO SE PLIVA ZA ČASNI KRST NA BOGOJAVLJENJE? Evo šta simbolizuje krst koji osvaja prvi koji dopliva do njega!

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.