PANČEVKA ANJA CREVAR DOŠLA DO JOŠ JEDNOG ZLATA

Plivačica PK Dinamo na mitingu u Luksemburgu osvojila zlatnu medalju

21:03

29.01.2024

Podeli vest:

PK Dinamo

Naši reprezentativci ulaze u poslednju fazu priprema za Svetsko prvenstvo u Dohi, a za vikend su proveravali formu na prilično jakom mitingu u Luksemburgu. U najmanjoj zemlji Beneluksa takmičili su se nekadašnji prvak Starog kontinenta Velimir Stjepanović, zatim Anja Crevar i naš najbrži sprinter Andrej Barna.

Pančevka je bila izuzetna u trci na 400 metara mešovito, što je njena primarna disciplina. Crevarova je ubedljivo slavila, a stazu je isplivala 4:43,89 i tako za čak šest sekundi ostvarila bolji rezultat od Britanke Beatris Vorli. Anja je plivala i u trci na 400 metara slobodno, a rezultat 4:15,41 bio joj je dovoljan za četvrtu poziciju.

Velimir Stjepanović se oprobao u disciplini 200 metara slobodnim stilom. Prvak Evrope iz Berlina 2014. štopericu je zaustavio na 1:47,84, što mu je bilo dovoljno za drugo mesto. Ispred Stjepanovića prvi je stigao David Popović sa vremenom 1:46,19.

Imala je Srbija i u najkraćoj olimpijskoj disciplini predstavnika. Andrej Barna se odlučio da u Luksemburgu pliva na 50 metara slobodno, iako se zna da je daleko bolji na duplo dužoj distanci. Subotičanin je u prilično jakoj konkurenciji zauzeo peto mesto sa 22,55, dok je prva pozicija pripala Portugalcu Diogu Ribeiru sa 22,03.

(Pančevac/Sportski žurnal)

ANJA CREVAR SEDMA U EVROPI: Pančevka ostvarila sjajan uspeh na Evropskom prvenstvu

PANČEVCI MOGU DA BUDU PONOSNI Naša sugrađanka Anja Crevar osvojila srebrnu medalju na Svetskom kupu u Budimpešti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.