ZAVRŠEN SASTANAK NA TOPČIDERU VUČIĆ Zbog vojne neutralnost MORAMO DA JAČAMO

09:07

30.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/TVPink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je jutros sastanku na kom su predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu.

Sastanak je održan u Domu garde na Topčideru gde je uz gardu, himnu i crveni tepih svečano dočekan vrhovni komandant. On je izvršio smotru počasne garde, pozdravio oficire, podoficire i vojnike koji su mu gromko odgovorili „zdravo“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da veruje da će do kraja godine Vojska Srbije moći da nabavi veliku količinu dronova-kamikaza, koji će biti domaće proizvodnje.

„Verujem da ćemo u saradnji sa brojnim privrednicima i domaćom pameti moći da do kraja godine pokažemo veliku količinu dronova-samoubica ili dronova-kamikaza. Sve će biti domaće proizvodnje i to će predstavljati veliku prednost Srbije u odnosu na okruženje“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da nabavka novog oružja zahteva nove vojnike i obuku i dodao je da će sada Vojska Srbije u okviru oklopnih jedinica imati i nove jedinice koje će upravljati dronovima.

Predsednik Srbije naveo je i da je naručena proizvodnja 80 „Lazara“, 112 „Miloša“, kao i da se očekuje da stigne važan sistem iz Ruske federacije koji služi za elektronsko ometanje.Vučić je rekao da su obezbeđena sredstva za 701 sistem naoružanja i da ostaje da se nađu sredstva za još 853 sistema iz domaće industrije.

„Zaostajemo za točkašima u odnosu na susede, a sa guseničarima imamo ogromnu prednost. Čekamo važan sistem iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje. Ima još novih sistema što će ljudi moći da vide u Nišu za praznike“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoji veliko interesovanje u inostranstvu za najmoderniju verziju srpskog oklopnog transportera „Lazar 3“.

„Ovo je najmoderniji ‘Lazar’, ‘Lazar 3’. To je taj koji sada svi stranci hoće da kupe i traže od nas“, rekao je Vučić u kasarni Topčider gde prisustvuje statičkom prikazu sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Predsedniku je rečeno da transporter ima i svuda postavljene kamere za sve koji njime upravljaju, te i za mitraljesca, kao i veliki nivo protivminske zaštite.

Istaknuto je da nova verzija transportera ima veliki nivo zaštite ukoliko vozilo upadne u zasedu, kao i da ima jači oklop.

Među prvima u Dom garde stigli su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Milioš Vučević, kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Stigao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na početku svečanog dočeka intonirana je himna „Bože pravde“.

Po završetku sastanka, Vučić će prisustvovati statičkom prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.