SAVLADANA PRVA PREPREKA NA SP Vaterpolisti lako savladali Japan, sledeća Crna Gora

17:53

05.02.2024

Podeli vest:

VSS

Prva prepreka je relativno lako preskočena. Vaterpolisti su na SP u vodenim sportovima u Dohi opravdali ulogu favorita i u drugom poluvremenu slomili otpor upornih Japanaca – 17:10 (4:3, 4:4, 5:1, 4:2). „Delfine“ u sredu (15.30) očekuje veliki derbi sa Crnom Gorom.

Nikola Jakšić su se trudili da odigraju što bolje protiv Japanaca, kako bi podigli formu za odlučujuće duele sa Crnogorcima i Amerikancima za prvo mesto u grupi, koje ne vode direktno samo u četvrtfinale SP, već i na Olimpijske igre u Parizu.

– Utakmica je bila fizički i psihički vrlo iscrpljujuća. Protiv Japana ne smeš da se opustiš. Bili su u vođstvu jedan period ali su posle presudili naše iskustvo i individualni kvalitet. Bitnu pobedu zaboravljamo jer stižu teži mečevi. Idemo korak po korak, sada su nam samo Crnogorci u glavi. Znamo da će da bude teško – istakao je za sajt VSS Đorđe Vučinić.

Naši su znali i da neće odmah da slome otpor Japanaca, da moraju da budu strpljivi i uporni kako bi, najverovatnije, posle prvog kola osigurali makar osminu finala.

Početak je pripao Japancima. „Samuraji“ se krunuli odvažnije, iskoristili blagu opuštenost Srba i posle minut i po vodili su golovima Arakija i Takate sa 2:0. Azijski prvak je imao i 3:1, kada naši nameću svoj ritam. „Delfini“ su spustili rampu, zaigrali čvršće u odbrani, odlučnije u napadu i za osam minuta prave seriju 5:0 za 6:3.

Ali, Japanci ne bi bili Japanci kada bi se lako predali. Naprotiv, činili su sve da drže korak za Srbima i koristili svaku priliku da iznenade Filipovića. I to im je polazilo za rukom sve do početka treće četvrtine. Uspevali su da nadoknade minus tri, a u prvom minutu treće četvrtine golom Inabea izjednačili su na 8:8.

Samo, to nikako nije uzdrmalo naše asove. Čak ih je i malo naljutilo, pa je prvo Ranđelović pogotkom za TV špice najavio goledau. Sada prave novu seriju od 7:0, koju je okončao prelepim golom Strahinja Rašović za 15:8. Do kraja su naši održavali prednost, a Japanci su se trudili da poraz učine što podnošljivijim.

– Baš su nezgodna ekipa, sa čudnim stilom igre. Dve četvrtine je bilo malo teže, posle kada smo probili sve je došlo na svoje. Spremali smo se za Crnu Goru i Ameriku, ako ispoštujemo dogovor sve će biti dobro – naglasio je debitant Petar Jakšić

Ipak, ne može a da se ne primeti da je bilo pukotina u našoj igri, naročito u odbrani, koja je dozvolila protivniku da nekoliko puta sa distance zatrese mrežu. Takvo zanemarivanje protiv Crnogoraca i Amerikanaca može da bude i te kako opasno. Ipak, verujemo da puleni Uroša Stevanovića u tim utakmicama takve propuste neće dozvoljavati sebi, da će biti fokusiraniji i agresivniji.

(Pančevac/Novosti)

VATERPOLISTI SRBIJE BEZ POLUFINALA

KRAJ ZA SRBIJU NA EP U VATERPOLU Devojke prokockale prednost od tri gola!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.