PADINA Odlična zabava uz vino i kobasice

11:49

23.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/TVKOV

Mesni odbor Matice slovačke iz Padine je već trideset godina organizator popularne manifestacije „Vino, muzika, kobasice“. Dve godine zbog pandemije nije događaj organizovan. Manifestacija je pored zabavnog i takmičarskog karaktera.

Na takmičenju za najukusniju kobasicu titula najboljeg pripala je Pavelu Petrašu iz Padine, Martin Hrćan iz Kovačice je vicešampion a treći je Jan Šimak iz Padine. Najkvalitetnije vino napravili su gosti iz Slovačke. Prvo i treće mesto osvojio je Jan Fukas iz Njitre a drugoplasirani Štefan Sabo iz istočnoslovačke metropole Košice. Za najsimpatičniju Zuzanu proglašena je Zuzana Kurajova iz Padine. Za dobru muziku i pesmu bili su zaduženi domaći muzičari Vladimir Halaj na harmonici i Saša Roharik na sintisajzeru. Tradicionalno je organizovana i tombola.

Kako navodi predsednik Mesnog odbora Matice slovačke u Padini Zlatko Šimak, ono što se razlikuje od prethodnih organizacija ove manifestacije, je da ovog puta nisu imali goste iz Bačkog Petrovca i Kovačice a glavni cilj jeste da se gosti dobro zabave, kaže Zlatko Šimak. Što se tiče takmičenja za najbolju kobasicu, učesnici su bili iz Padine, Kovačice, bačkog Petrovca a što se tiče vina iz Kovačice, Padine, kao i gosti iz Slovačke republike.

(Pančevac/RTVOK)

 

SAJAM TURIZMA U BEOGRADU TO Pančevo predstavila Kulturni vodič na Sajmu turizma u Beogradu

ISTRAJATI NA PUTU KA HRISTU Košarkaš Nikola Mirotić sa porodicom obilazi svetinje i narod na KiM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.