NAGRAĐENI ĐACI IZ KOVAČICE Učenici Gimnazije Mihajlo Pupin osvojili nagrade u projektu Energija je svuda oko nas

16:01

24.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/Facebook

Gimnazija „ Mihajlo Pupin“ iz Kovačice i ove godine je veoma uspešno učestvovala u projektu „Energija je svuda oko nas 2023“ koji je obuhvatio osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine.

Na konkursu pod nazivom „Energija je svuda oko nas“ nagrađeno je dvoje učenika Gimnazije „Mihajlo Pupin“ iz Kovačice, na čelu sa svojom mentorkom Romancom Lupulesku. Gimanzija iz Kovačice na ovom konkursu, veoma uspešno učestvuje već četiri godine.

– Učestvujemo svake godine u četiri kategorije. Svu učenici koji su do sada prisustvovali uradili su multimedijalne prezentacije, video zapise, web stranice, u svim oblastima u koje smo ih uputili i dali im teme. Ove godine smo imali devet učenika. Andrei Groza, učenik prvog razreda gimnazije učestvovao je sa video zapisom, gde sam ja bila mentor, i Andrea Đolović, koja je osvojila prvo mesto sa multumedijalnom prezentacijom „Reciklaža“, a mentor je bio Vasilije Spariosu, Ostali učenisi su ušli u uži izbor, ali treba im još malo da se usavrše, jer ipak rad je na prvom mestu i treba veoma puno da se radi da bi došli do rezultata. Verujem da će sledeće godine biti još bolje.

Nagrađeni učenici ističu da su veoma vredno radili na ovom projektu, i da su zadovoljni rezultatima.

– Uradila sam miltimedijalnu prezentaciju pod nazivom „Reciklaža i upravljanje otpadom“. Htela sam da predstavim kako da na najbolje načine sačuvamo životnu sredinu i kako na razne načine reciklažom da poboljšamo našu sredinu. Ne trebamo bacati otpad već treba da ga recikliramo. Mentor mi bio Vasile Spariosu i rezentaciju sam spripremila dve nedelje

– Osvojio sam drugo mesto na ovom konkursu. Učestvovao sam u kategoriji multumedijalnih prezentacija i napravio sam jedan videoklip. Mentor mi je bio Romanca Lupulesku. Rad mi je oduzeo par dana, ali mi nije bio teško da radim.

Ovi rezultati su dokaz da učenici kovačičke gimanzije vredno rade i ostvaruju odlične uspehe na raznim konkursima.

(Pančevac/RTV Pančevo)

ĐACI IZ UZDINA MEĐU NAJBOLJIMA Učenici OŠ Sveti Georgije nagrađeni na konkursu „Energija je svuda oko nas“

PRVO MESTO ZA UČENIKA IZ PADINE Benjamin Galas za svoj projekat nagrađen na konkursu „Energija je svuda oko nas“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.