ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE PANČEVO: Uskoro u novoj zgradi, nakon 15 godina čekanja

19:12

26.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Dugo se čeka da se zgrada Zavoda za javno zdravlje Pančevo završi. Direktorka ove ustanove, doktorka Ljiljana Lazić, istakla je da radovi napreduju dinamikom kako je i dogovoreno i da se očekuje da će do kraja marta zgrada biti u potpunosti završena.

Izgradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravlje Pančevo započeta je još pre petnaest godina, zahvaljujući sredstvima AP Vojvodine i Republike Srbije, i razumevanju lokalne vlasti. Radovi se konačno privode kraju i planirano je da sve bude završeno do kraja marta, istakla je direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo doktorka Ljiljana Lazić koja nije mogla da sakrije zadovoljstvo što će sa svojim kolektivom ući u novu zgradu na koju su dugo čekali.

– Ovo smo dugo čekali, da se zgrada završi i privede nameni, i kao što vidite radovi napreduju dinamikom kako je i dogovoreno. Mi očekujemo da do kraja marta radovi budu u potpunosti završeni. Posle toga čekamo tehnički prijem i dobijanje upotrebne dozvole, i onda ćemo moći da planiramo nameštaj i naše preseljenkje, rekla je dr Lazić.

Veliki je broj usluga koje se rade u Zavodu za javno zdravlje koji pokriva ceo Južnobanatski okrug zato je veoma važna mikrobiološka i hemijska laboratorija koja će u novoj zgradi imati najsavremenije uslove po svim standardima. Koliko su ove laboratorije neophodne upravo nam je pokazao Kovid 19, rekla je direktorka zavoda za javno zdravlje Pančevo

„Zahvaljući početku virusoloških analiza za Kovid 19 mi smo kasnije proširili taj spektar virusoloških ispitivanja, a vidimo da se virusi i bakterije vraćaju čak za one bolesti koje smo mislili da su iskorenjene kao što su morbili ili veliki kašalj, mi ćemo ovde imati mogućnost da i te nalize radimo. Ne treba zaboraviti da mi ovde radimo ispitivanje vode za piće, vazduha, otpadnih voda, vode za rekreaciju, ističe dr Lazić.

Deceniju i po zaposleni u Zavodu za javno zdravlje rade u neadekvatnom prostoru i nije im bilo lako. Sada znaju da će uskoro zgrada Zavoda biti završena i opremljena savremenom opremom koja je neophodna za rad ove ustanove. Zahvaljući odlučnosti države građani će dobiti ustanovu koja će omogućiti da se rade dodatne analize.

– Naišli smo na veliko razumevanje Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade ali i veliku podršku rukovodstva Grada Pančeva koji su nam pomogli da uopšte pokrenemo priču završetka zgrade Zavoda koja stoji gotovo 15 godina, možemo da kažemo da se radovi privode kraju i da će ova zgrada služiti svojoj nameni, zaključila je direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo .

Fasada na zgradi Zavoda za javno zdravlje je sređena, kao i veliki deo unutrašnjih radova. Ugrađen je lift, deo plafona je gotov kao i podovi, većina vrata je postavljena i polako se sve privodi kraju tako da bi do kraja marta zgrada bila u potpunosti gotova.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.