SVI SU OSUMNJIČENI, NIŠTA NE ISKLJUČUJEMO Major policije otkrila sve detalje o slučaju nestanka Danke (2)

09:12

02.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS
Bojana Otović major srpske policije

U ovom trenutku ne bih mogla da govorim o konretnim podacima, istraga je od prvog dana jako dinamična i opsežna, a rade se provere na svim mogućim činjenicama i okonostima. Sva lica koja bi se mogla dovesti u bilo kakvu vezu sa događajem, proveravaju se. To je izjavila jutros major srpske policije Bojana Otović Pjanović koja je u nedelju uveče razjasnila mnoge stvari kad je reč o događajima u Banjskom polju od prošlog utorka i nestanku male Danke Ilić (2).

Ona je jutros, u jutarnjem dnevniku RTS, pojasnila šta se prvo radi kad je reč o nestanku deteta te naglasila da je policijska praksa prevashodno obilazak i pretraga terena na mestu događaja odnosno nestanka.

„Mi ništa ne isključujemo“

– Mi ništa ne isključujemo, istraga je i te kako dinamična i opsežna, radi se veliki broj provera, svaka pa i najmanja indicija ili podozrenje da se neko lice može dovesti, proverava se i ide postepeno isključenje. Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom – kaže Otović Pjanović.
– Ja bih volela da je devojčica živa i nadam se i želim da ishod bude pozitivan – rekla je ona.

– Kako kažu i sami meštani Bora, nikad nisu videli toliko savremene tehničke opreme na jednom mestu, sve službe bile su aktivirane… Istraga i pretraga nije se vodila samo u užem krugu, proširena je i na granične prelaze, kao i na pristupe i puteve ka granici – rekla je ona pa dodala:

– Kao da je cela Srbija bila u Boru, toliko je bilo ljudi na tih 10.000 kvadratnih metara, toliko ljudi, sve službe, i ministar MUP je bio… Ako smo otvorili sve šahtove, sve kanale… U ovom trenutku mi je kao roditelju i čoveku teško da izgovorim šta se moglo tražiti… moglo se desiti da bude nesrećni slučaj… Ako smo isključili tu mogućnost, istraga se onda dalje kreće u smeru da li je posred i krivično delo – objasnila je detaljno policijsku proceduru i korake postupanja kad je reč o ovakvoj vrsti istrage i potrage.

O snimku iz Beča

– U trenutku kad se pojavio snimak iz Beča, uz koordinaciju, radilo se prvo na proveri verodostojnosti snimka jer je na mrežama bilo svačega, pa se odmah potom uspostavio lični kontakt sa čovekom koji ga je i snimio. On je potom u koordinaciji sa nama otišao i podneo prijavu pa je iste te noći raspisana i žuta Interpolova poternica (potraga za nestalima) – dodala je major.

„Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi“

– Ko su osumnjičeni, ne mogu govoriti jer to ne bi bilo niti profesionalno, niti odgovorno. Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi! Uzeti su svi snimci svih mogućih kamera, proverava se sve i ne radi se to samo u Boru nego i u policijskim upravama kako u okolnim gradovima, ali i u Beogradu, i to 24 sata, u smenskom radu – kaže major.

Major je ponovila da majka male Danke nije podvrgnuta poligrafu jer naši zakoni na to obavezuju policiju – da trudna žena ne može biti na poligrafskom ispitivanju.

Ali, dodala je i da bi taj tip ispitivanja bio potpuno bespredmetan jer nijedan rezultat ne bi bio verodostojan pošto kod trudne majke kucaju dva srca.

(Pančevac/Novosti)

MOLIMO BOGA DA JE DANKA NA SNIMKU Oglasio se pradeda Danke (2): Prošao sam poligraf

ČEKAMO DA SE UTVRDI KO JE NA SNIMKU: Ambasador Srbije u Beču o potrazi za devojčicom koja je podseća na Danku Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.